Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Augusztus 30. 00:13, kedd | Helyi
Forrás: www.martinus.hu

Ünnepélyes plébánosi beiktatás Celldömölkön

Ünnepélyes plébánosi beiktatás Celldömölkön

Dr. Koltai Jenő esperes úr 2011. augusztus 7-én, vasárnap a 10 órai szentmisében, ünnepélyes szertartás keretében beiktatta Kirner Antal Zoltán atyát celldömölki plébánosi tisztségébe

Az ünnepi szentmise kezdetén a celldömölki egyházközség nevében Szele Zsolt köszöntötte az új plébánost. Esperes úr kedves szavakkal mutatta be Zoltán atyát, bátorította az új feladatra, biztosítva mind a maga, mind a celli hívek támogatásáról. A szentmise prédikációjában az új plébános személyes vallomásban mondta el, hogy Isten akaratát látja az áthelyezésben.

Máriás lelkületének köszönhetően nagyon sokat zarándokolt már papi hivatásának elmúlt 16 esztendejében, és ezért is külön öröm neki, hogy most egy Mária-kegyhelyen folytathatja szolgálatát. Megköszönte elődjének, Nagy Péter plébános úrnak eddigi tevékenységét, és ünnepélyes ígéretet tett, hogy lelkiismerettel és legjobb tudásával végzi majd itteni papi működését. A celldömölki hívek nagy szeretettel fogadták fiatal plébánosukat.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.