Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Augusztus 30. 00:34, kedd | Helyi

Országszerte harmadfokú a hőségriasztás

Országszerte harmadfokú a hőségriasztás

Szerdától országszerte a legmagasabb fokú hőségriadó lép érvénybe. Enyhülés hétvégén kezdődik, és szeptember első napjaiban folytatódik a lehűlés.

Szerdától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást van érvényben az ország egész területén, mivel a napi középhőmérséklet több napon keresztül 27 fok felett alakulhat.

A hőségriadó alatt érdemes megfogadni a Meteo Klinika tanácsait.

A hőhullámot egy anticiklon okozza, mely a Földközi-tenger térségéből a Kárpát-medencébe szállítja a száraz, meleg levegőt. Szerdától már a 38 fokot is eléri a csúcsérték, miközben az éjszakai minimum egyre több városban marad 20 fok felett.

Túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás egész héten, futó záporok, legfeljebb az északi határszélen fordulnak elő. Hétvégén érkezhet egy gyenge hidegfront, ami a jelenlegi számítások szerint nem hoz számottevő csapadékot, és a levegőt is csak kissé frissíti fel. Jelentős enyhülés a jövő héten várható, szeptember első napjaival az ősz is megérkezhet.

Címkék: hőség, hőségriadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.