Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Július 10. 07:16, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Rekordmennyiségű állást hirdettek meg online a cégek júniusban

Rekordmennyiségű állást hirdettek meg online a cégek júniusban

Minden eddiginél több, 8275 állást hirdettek meg online a cégek júniusban - közölte a Profession.hu állásportál csütörtökön az MTI-vel.

Az utóbbi hónapokban a termelés folyamatos erősödése miatt megnőtt a kereskedelmi szektor munkaerőigénye, e szegmensben 9 százalékkal, összesen pedig mintegy 16 százalékkal emelkedett a hirdetések száma idén április-júniusban 2014 második negyedévéhez képest.

A tájékoztatás szerint a Balaton környékén a legkiemelkedőbb a munkaerő-keresletben megfigyelhető ugrás: a kereskedelmi szektor 30 százalékkal több pozíciót hirdetett meg, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A portál adatbázisa alátámasztja a nyugat-magyarországi munkaerőhiányt: szakács pozícióra például kétszer annyi hirdetést adtak fel, mint az előző negyedévben, miközben az adott hirdetésre csupán fele annyian jelentkeztek - írták.

Kifejtették: országos szinten legkeresettebb kategória a szakmunka, magasan megelőzve az előző negyedév vezető kategóriáját, az értékesítési-, illetve kereskedelem üzleti pozíciókat.

A portál tapasztalatai alapján a munkavállalók is egyre aktívabbak és nagyobb számban gondolkodnak a munkahely váltáson. Havonta átlagosan 11 százalékkal több álláskereső regisztrál a rendszerbe.

A legtöbb jelentkezés továbbra is asszisztensi, adminisztrátori munkakörökre érkezik, ezeket követi az eladói, irodavezetői és raktáros állások - írták.

Címkék: állás, hirdetés, munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.