Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Május 02. 23:19, hétfő | Helyi
Forrás: VMRFK Szombathely

Rendőrségi hírek Celldömölk és Sárvár környékéről

Rendőrségi hírek Celldömölk és Sárvár környékéről

2011. április 30-án és május 1-jén...

Rendőrkapitányság Celldömölk

Április 30.

Egy karakói lakos távbeszélőn bejelentette, hogy fia egy falubeli fiúval összeverekedett, aki eltörte az orrát. Megállapítást nyert, hogy egy várpalotai és egy karakói fiú, a futballpályán összeverekedett, egy harmadik személy a földön fekvők közé rúgott. A rúgással arcon találta az egyik verekedőt, amitől annak az orra megsérült. A személyt kivizsgálásra és a sérülés súlyosságának megállapítására mentővel a Celldömölki Kórházba szállították.

Egy jánosházi lakos telefonon bejelentette, hogy a közös udvarban lakó szomszédja rátámadt. Megállapítást nyert, hogy a bejelentésben említett személy ittas állapotban a bejelentő lakásának ajtaját, az udvarra néző ablakokat, redőnyöket betörte, a lakást feldúlta. Az elkövető ellen büntetőeljárás kezdeményezve.

Május 1.

Celldömölkön a Sági utca egyik társasházának lakásában jártak trükkös tolvajok tegnap reggel. A két ismeretlen hölgyet az ott lakó lakásába beengedte, és míg az egyikük különböző ügyintézés miatt felírta a férfi adatait, és ez idő alatt feltehetően a másik nő a lakás szobájából arany ékszereket és készpénzt tulajdonított el. A lopással okozott kár kb. 100.000 Ft. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Egy celldömölki lakos személygépkocsival közlekedett Celldömölk irányába, mikor haladása során baloldalról egy szarvas ugrott a gépjárműve elé. A baleset során személyi sérülés nem történt, a vad a helyszínen kimúlt. A keletkezett kár kb. 1.000.000 Ft-ra tehető.

Rendőrkapitányság Sárvár

Április 30.

A délelőtti órákban egy sárvári élelmiszerbolt biztonsági őre telefonon tett bejelentést a Rendőrkapitányságra, miszerint a boltban egy személyt lopáson ért. A hölgy nem tudja magát igazolni, ezért a biztonsági őr rendőri intézkedést kér. A járőr a boltban igazoltatta a sárvári lakost, aki 4 db Sport szeletet (220 Ft értékben) akart fizetés nélkül kivinni a pénztárnál. A személlyel szemben szabálysértési eljárás kezdeményezve.

Nem sokkal később egy sárvári lakos telefonon bejelentette, hogy a kert végén lévő területéről vasakat tulajdonítottak el. Megállapítást nyert, hogy ismeretlen személy 2011.04.29.-én az esti órákban a ház végén lévő kerítésen kívüli elhelyezett vasból két darab, kb. 1 méteres rudat, több méter vascsövet, és egy használaton kívüli akkumulátort tulajdonított el. A lopási kár 4.000,-Ft.

13 óra után érkezett a bejelentés egy sárvári élelmiszerboltból, hogy feltehetően egy hamis 20.000 Ft-os bankjegyet találtak. Megállapítást nyert, hogy ismeretlen személy az adott napon a nyitástól a bevétel zárásáig tartó időben egy hamis 20.000 Ft-tal fizetett. A bankjegyen a vízjel és a hologram hiányzott, a mikro írás elmosódott, a fémszál valamilyen fólia volt, és a H jelzés a jobb oldalon nem volt látható.

Kora délután a járőr Vámoscsalád belterületén a 86 számú főúton ellenőrzés alá vont egy dunaszentpáli lakost, aki a tulajdonát képező gépjárművel Vasegerszeg irányából Répcelak felé közlekedett. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy forgalmi engedélyben szereplő alvázszám illetve motorszám nem egyezik a gépkocsin található azonosító számokkal. Nevezett személy a helyszínen elismerte, hogy a rendszámot egy külföldön vásárolt Magyarországon forgalomba nem helyezett személygépkocsira tették fel. A személy a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták. A gépjárművet a hatóság lefoglalta, nevezett személlyel szemben egyedi azonosító jel meghamísítása miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Május 1.

Ismeretlen elkövető Bögötén a Szabadság utca egyik nyitott állapotban lévő lakóházához tartozó melléképületéből egy Stihl típusú fűkaszát tulajdonított el kb. 100.000 Ft értékben. Az ügyben a Sárvári Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Összeállította: SziSzi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben