Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Szeptember 19. 08:47, hétfő | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Óriási siker: hatszázötvenen kirándultak a Ság hegyen

Óriási siker: hatszázötvenen kirándultak a Ság hegyen

Óriási sikert aratott geocoaching játékunk második fordulója: a Ság hegyen vasárnap délelőtt 10 órától gyűjtötték a pecséteket kalandvágyó olvasóink, összesen hatszázötvenen.


A játék kezdete után egy órával, 11 órakor már nem lehetett parkolni a Ság hegyen. Geocoaching játékunkra Vas, Veszprém és Zala megyéből is érkeztek jelentkezők, többségük már a múlt heti első, kisapáti állomáson is ott volt.

Csizmadia Győző feleségével, Jutkával Ajkáról érkezett. Felsétáltak a Trianoni kereszthez, majd Celldömölkön ebédeltek. Németh Balázs és felesége, Csilla Veszprémből jöttek, öt és fél éves kislányukat, Boglárkát is elhozták a Ság hegyre. Velük tartott Balázs alsósági nagyapja, Németh Ferenc is. Ő ismeri a hegy minden zugát, most a fiatalokkal is felsétált a kereszthez. Balázs és Csilla Kisapátiba is készültek, de betegek lettek, így a Ság hegyen szerezték az első pecsétet a gyűjtőfüzetbe. Elmondták, hogy ha tehetik, még legalább három helyszínre ellátogatnak.

- Kisapátiban a múlt héten elsők voltak, most megelőzték őket, de nem bánják, a lényeg, hogy ideértek, és jó idő van - mondja Elsőné Riedl Helga, aki férjével, Lászlóval vesz részt játékunkban. Bár a vasútállomástól gyalog jöttek fel a hegyre, a fáradtság sem vette el a kedvüket, és az asszony határozottan kijelenti: mind a nyolc helyszínre elmennek. Ma kirándulnak a hegyen, megebédelnek egy étteremben, és megmártóznak a celldömölki fürdőben - üzleti partnereink jóvoltából mindegyiket fél áron megtehetik.

A szombathelyi Németh Dóra megszállott geocoachinges, Kisapátiban is ott volt, és most örül, hogy hazai terepen folytatódik a játék. Édesanyját, Évát és húgát, Zsófit is „megfertőzte” a geocoaching iránti szenvedéllyel, mi több, Tücsi kutya is elkísérte őket. Jó ötletnek tartják lapcsoportunk kezdeményezését, mivel a résztvevők jó levegőn, szép helyeken töltik a vasárnapot, ráadásként pedig kedvezménnyel étkezhetnek, fürödhetnek.

Polgár Tibor és felesége, Ibolya, Balázs Elvira és Karádi György szintén Szombathelyről jöttek. A kezdetektől részt vesznek a játékban, mosolyogva mondják, hogy a Szent György hegy jó iskola volt, így aztán tanultak a történtekből, és ma mindegyikőjük kényelmes cipőben, túrabottal felszerelkezve vág neki a hegynek.

A szóvivőjük Tibor, aki gyakorlott túrázó, az ausztriai hegyekben is gyakran megfordul. A napot ők is a fürdőben zárják. Nem akarnak minden áron nyerni, de Elvira azért hozzáteszi: kifejezetten örülne egy nyeremény wellness-hétvégének.

Igazi PLT-család is csatlakozott játékunkhoz: a celldömölki születésű Borsics Tímea székesfehérvári férjével, Tóth Lajossal és két gyermekükkel, a három és fél éves Pannával és a másfél esztendős Kristóffal kapaszkodik fel a Trianoni keresztig. A család tíz évig élt Veszprémben, most Budakalászon laknak, Lajos kollégája és barátja pedig zalai. A vidám család tagjai örülnek a jó időnek, és mivel kedvenc helyük a Ság hegy, nagyon örülnek játékunknak. Lajos informatikus, Tímea a gyerekeket neveli otthon, így mindig nagy élmény, ha vidéken, jó levegőn tölthetik a szabadidejüket.

Játékunk résztvevői a hegyen a pecsét mellé kuponokat is kaptak, amelyeket üzleti partnereinknél válthattak kedvezményre. A celldömölki Deja Vu panzió kerthelyiségében délben várni kellett a szabad asztalra, Kurucz Iván tulajdonos sem számított ekkora érdeklődésre. Olyan sokan voltak, hogy neki is be kellett állnia a konyhába, hogy ne várakoztassák meg túlságosan a vendégeket. Játékunk résztvevői 50 százalék kedvezményt kaptak az ételek árából.

- Nincs olyan pontja az országnak, ahol mi ne jártunk volna, a Ság hegyen is voltunk már többször - mondta a sümegi Marton József, aki feleségével, Magdival és két gyermekével, Mónival és Jocival kerekedett fel reggel. Amíg a finom ebédre vártak, elmesélték, hogy nagy kempingezők, sokat kirándulnak, és örömükre nagy gyermekeik is velük tartanak. A PLT nyereményjátékait is kedvelik, Fortuna már többször melléjük szegődött, így remélik, hogy most is hozzájuk kerül majd egy nyeremény.

A szomszéd asztalnál zalaegerszegiek falatoztak: Konyecski Róbert édesanyját, Flórát hozta el a Ság hegyre, majd ebédelni. A fiatalember a múlt héten is játszott: a Szent György hegyet feleségével és lányával barangolta be.

A szintén zalaegerszegi Szirmai családdal már a geocoachingeseknek szintén 50 százalék kedvezményt nyújtó Trója Étteremben és Pizzériában találkoztunk. A családdal Imrével, Erzsébettel, valamint a két fiúgyermekkel, Bendegúzzal és Gergővel tartott Simon Judit is. Jó kezdeményesnek tartják játékunkat, amelyről ők sem gondolták, hogy ennyi embert megmozgat. A társaság tagjai már két pecsétet begyűjtöttek, és kíváncsiak várják, hogy Zala megyében mikor és pontosan hol folytatódik majd a játék.

A Trójában is nagyüzem volt déltájban, Majsa Enikő tulajdonos be is vallotta, hogy nem számítottak ennyi vendégre. A pincérek és a szakácsok megállás nélkül pörögtek, Enikő pedig reméli, hogy a geocoachinges vendégek közül sokan később is visszatérnek majd hozzájuk.

A celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben is 50 százalékos kedvezményt ért a pecsét mellé kapott kupon. Mint azt Döméné Király Gabriella marketing szervező elmondta, vasárnap négy óráig szátizenegyen éltek a remek lehetőséggel. A Zala megyei Bakról érkezett Zsohár József és felesége, Betti a medencéből adtak villáminterjút.

- Nyáron nem volt sok szabadidőnk, de szerencsére most az időjárás is segít abban, hogy bepótoljuk a lazítást. Szeretünk játszani, ezért csatlakoztunk a PLT játékához - mesélte József. Betti megjegyezte: éjszakás volt, így nem sokkal azután, hogy hazaért a műszakból, már fel is kerekedtek, hogy megtalálják a Ság hegyi pecsételő állomást.

A balatonfüredi Koszta Ferenc is feleségével, Mariannal ejtőzött a medencében. A szintén játékos kedvű és nagy túrázó hírében álló Ferenc egy jó tanáccsal is szolgált: szerinte a játék résztvevőit nem ártana megdolgoztatni a pecsétért, ezért, ha rajta múlna, a jövőben egy könnyebb túrával elérhető ponton osztogatná a pecsétet.

Voltak, akik a Mesteri Termálfürdőt választották, ahol szintén féláron válthattak belépőjegyet játékunk résztvevői. A Győr-Moson-Sopron megyei Gyarmaton élő Polgár Tünde és Heller Endre véletlenül csöppentek a játékba - éppen a Ság hegyen kirándultak - de azt mondták, a jövőben lapjaink online felületén figyelemmel kísérik az egyes állomásokat, és ha tudnak, legközelebb is részt vesznek a PLT-s kincskeresésben.

Jankó Zoltán és felesége, Ilona celldömölkiek, ám most a mesteri fürdő mellett döntöttek. Kisapátiba is elmentek a múlt héten, és legalább négy pecsétet ők is ösze szeretnének gyűjteni, hogy részt vehessenek a sorsoláson.

Patyi Gábor, a Mesteri Termálfürdő vezetője elmondta, hogy szeptemberben már többnyire a kemping vendégei töltik meg a medencét, de most örömmel nyugtázta, hogy játékunk meg persze a jó idő többeket is Mesteribe csábított. Reméli, hogy a geocoachingesek jövőre is visszatérnek, már csak azért is, mert addigra kibővül és megszépül a fürdő.

Az Elixír üdülőházakban is 50 százalék kedvezményt ért a PLT-s kupon. A létesítményt üzemeltető Szijártó Gábor szerint a játék egyik nagy előnye, hogy a PLT-s megyék rejtett kincseire is felhívja a figyelmet.

Címkék: Celldömölk, ság hegy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni