Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Szeptember 21. 16:53, szerda | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Sághegyi Szüreti Napok: hétvégi ünnep bábtalálkozóval

Sághegyi Szüreti Napok: hétvégi ünnep bábtalálkozóval

Kiállítások, bábtalálkozó, filmvetítés is szerepel a hétvégi Sághegyi Szüreti Napok programjában. A celldömölki KMKK előti téren rendezik meg a helyi termékek vásárát, a kemenesi piacot.


Pénteken 10 órakor a II. Nemzetközi Bábtalálkozó programjaival kezdődik a Sághegyi Szüreti Napok rendezvénysorozat. A KMKK-ban több kiállítás is nyílik: 17 órakor Sinkó Szabina festőművész alkotásait Simonka Tanja művészettörténész méltatja, Ferkovics József festő- és grafikusművész műveit Rozmán László ajánlja a közönség figyelmébe. A szegedi ötvösmester, Szabó Géza műhelyéből kikerült mestervereteket 18 órától tekinthetik meg a látogatók.

A könyvtárban fél héttől vetítik Koltay Gábor Trianon című filmjét. A KMKK előtti színpadon Micsoda buli címmel adnak műsort az Energy Dance Sporttánc Egyesület és a Rocky-Dilly ARRC Egyesület tagjai, kezdés 19 órakor. Este nyolckor kezdődik az utcabál, a színpadon a Fény együttes zenél. Szombaton 9-től báb-játszóházba várják a gyerekeket a KMKK galériájára. Fél kettőkor a Trianoni emlékkeresztnél lesz ünnepség.


A KMKK előtti téren 14 órakor nyílik meg a helyi termékeket felvonultató kemenesi piac. A szüreti menet 15 órakor a Hegyi utcából indul. A szüreti műsor elején Fehér László polgármester köszönti a város lakóit és a vendégeket. A műsorban fellép a NYME-SEK Szökős Néptáncegyüttese, a répcelaki Ümmögő Néptánccsoport, a Sárvári Néptánckar, a Sárvári Senior Néptánccsoport, a nicki Fergeteg , a hegyfalui Háncs Néptánccsoport, a Kemenesalja Néptánccsoport, a neudaui néptáncosok, az erdőszentgyörgyi Laczy Trió, a Boglya Zenekar, valamint a kemenessömjéni "asszonykóros." A porgram szüreti bállal zárul.

Kép: SziSzi

Címkék: Celldömölk, szüret

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a