Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Április 15. 00:00, kedd | Helyi

„SuliMoped” program Celldömölkön

„SuliMoped” program Celldömölkön

Rutinpályán mutatkoztak be a lelkes és szorgalmas diákok.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, „SuliMoped” elnevezésű program Vas megyei kedvezményezettjei a Celldömölki Városi Általános Iskola kiválasztott diákjai. A 2013/2014-es tanévben futó ingyenes képzés lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatalok segédmotorkerékpár-vezetői engedélyt szerezhessenek. A résztvevők elsősorban a hátrányos helyzetű, és/vagy kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, 14. életévüket betöltött 7. és 8. osztályos tanulók közül kerültek ki.


A 2013. november 14-én indult képzés során, az egyébként is lelkes diákok szorgalmát táplálta Kondics Balázs pedagógus, aki szabadideje terhére külön-külön készítette fel a tanulókat, hogy eredményes elméleti vizsgát tudjanak tenni. A kitartó munkát siker koronázta, hiszen a programban részt vett harminchárom diák mindegyike elsőre teljesítette a vizsgát.
A gyakorlati ismeretek megfelelő szintű elsajátításához a szombathelyi Ritmo Gépjárművezető-képző Kft. oktatói nyújtottak és nyújtanak segítséget. A fiatalok 2014. április 8-án, a rutinpályán is számot adtak felkészültségükről. A sikerrel vizsgázók immár a forgalomban, „éles” körülmények között is bizonyíthatnak.
A főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a program indulásától figyelemmel kíséri a diákok tanulmányait és lehetőségeihez mérten minden segítséget megad ahhoz, hogy a tanév végén a képzésben részt vett tanulók segédmotorkerékpár-vezetői engedély birtokában kezdhessék meg a nyári vakációt.

Videómelléklet az eseményről!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.