Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Május 08. 15:10, vasárnap | Helyi

Színházi évadzáró Celldömölkön

Színházi évadzáró Celldömölkön

Az idei évad utolsó előadásaként az Anconai szerelmesek c. darabot láthatta a nagyérdemű Celldömölkön a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A fergeteges vígjátékot vastapssal jutalmazta a közönség.

A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár 2010/11-es színházi évadjának utolsó színdarabjaként, igazi vérbő vígjátékkal örvendeztette meg a nézőket.

Valló Péter ötlete alapján Vajda Katalin és Fábri Péter írta a zenés darabot, amit a Kalocsai Színház előadásábanláthatott a tisztelt publikum, 2011. május 7-én, szombaton este 7 órától. Az fiatal színészek örömjátéka a nézőket is magával sodorta. A bűbájosan pajzán, könnycsorgatóan vidám, fordulatos, szellemes történetet a 70-es évek olasz slágereivel fűszerezték. A szórakoztató est méltó befejezése volt az az évad színázi bemutatóinak.

Főbb szerepekben:Majoros Péter (alias Majka), Klinger Kata, Mádi Piroska, Köllő Babett, Kecskeméti Róbert, Arany Tamás...

Röviden a történet:

Helyszín, egy adriai kisváros a ’70-es években. Itt él a szerelem örömeit kedvelő apa, Don Tomao, a kissé korosodó amoroso, eladósorban lévő, beszédhibás lányával. Velük együtt él az apába szerelmes, kissé könnyűvérű szobalány. A szomszédságban egy magányos panziósnő – akinek személyében egyszersmind a rendezőt is láthatja a néző – és az utca másik oldalán a legpocsékabb olasz kávét felszolgáló kávézótulajdonossal. A többiekről még szó se esett: mgjelenik a szegény da-da-dadogós vándormuzsikus, az életunt milliomos, a szentéletű bölcs és a debreceni tünemény. A rendező igazán jó pizzát készített a nézőknek. Minden hozzávalót beletett a megfelelő arányban. Csipetnyi erotika, fatális félreértések, csattanó poénok, pikáns történet, szerelem, tánc, fülbemászó dallamok, és a végén minden szerelmespár természetesen a nehézségek, buktatók ellenére is, boldogan egymásra talál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.