Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 07. 10:48, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Tíz év börtönre ítéltek egy nőt gyilkosságra felbujtásért

Tíz év börtönre ítéltek egy nőt gyilkosságra felbujtásért

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a békéscsabai nőt, aki ismerőseivel 2011 decemberében megpróbálta meggyilkoltatni édesapját.

A most húszéves nőt nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mint felbujtót mondta ki bűnösnek a táblabíróság.
Az apát otthonában bántalmazó két mezőberényi férfit egyaránt tizenkét év fegyházra ítélte a bíróság.
Az ítélet szerint Sipiczki Anikó 2011. december 29-én este ismerőseivel egy békéscsabai klubban szórakozott, alkoholt és dizájner drogokat fogyasztottak. Másnap hajnalban, amikor a klub bezárt, a lány mintegy tíz ismerősével elment békéscsabai otthonukhoz, a zajra felébredő édesapja viszont elküldte a házból a társaságot. Az apa és lánya között szóváltás alakult ki, a férfi pofon is vágta gyermekét.
Ezután a társaság elindult egy sörözőbe. Útközben a lány azt mondta, elege van az apjából, le kellene ütni, és elvenni a pénzét. A szórakozóhelyen a vádlott már arról beszélt, hogy házukban készpénz és arany van, az értékeket el kellene hozni, és az apját meg kellene ölni.
A lány társaságában lévő fiatalok megpróbálták tervéről lebeszélni a vádlottat. A jelenlévők egyikében felmerült, hogy sokkolóval kellene ártalmatlanná tenni a férfi, ám nem tudtak ilyen eszközt szerezni. A nap folyamán Sipiczki Anikó azon is elgondolkodott, hogy méreggel végez apjával.
Késő délután a lány összetalálkozott két mezőberényi férfival, akikkel megállapodott abban, hogy az otthonában található értékek és a gépkocsijuk fejében megölik apját. Este a házhoz mentek, ahol a lány kinyitotta az egyik hátsó ajtót. A zajra kijövő apát a támadók egyike egy faléccel hátulról leütötte, a védekezni próbáló férfi fejét legalább húsz ütés érte.
Az apa segítségért kiáltott, majd sikerült bezárkóznia a házba. A támadók megpróbálták rátörni az ajtót, de amikor meghallották, hogy telefonon rendőrt hív, elmenekültek a helyszínről. A lányt és a két mezőberényi férfit a vasútállomás sörözőjében szilveszter hajnalán fogták el a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön