Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Április 14. 17:50, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Tömeges DNS-vizsgálat egy francia gimnáziumban egy megerőszakolást követően

Tömeges DNS-vizsgálat egy francia gimnáziumban egy megerőszakolást követően

Tömeges DNS-vizsgálat kezdődött hétfőn egy francia magángimnáziumban abban a reményben, hogy az intézmény 527 férfi dolgozójának és diákjának mintája alapján kiderülhet, hogy ki erőszakolta meg az iskola egyik lánytanulóját szeptember 30-án az egyik mosdóban.

Az oktatási intézményekben ritkaságszámba menő tömeges vizsgálat szerdáig tart a nyugat-franciaországi La Rochelle városának Fénélon-Notre Dame nevű katolikus gimnáziumában, ahol összesen 1300-an tanulnak - közölte hétfőn Isabelle Pagenelle ügyész.
Az 527 személy, akik közül 475-en gimnazisták, a múlt hét végén kapták meg az idézést a városközpontban található gimnázium két termében rendezett vizsgálatra.
A kiskorú diákoknak a szülők beleegyezésére is szükség van a DNS-teszt elvégzéséhez. Visszautasítás esetén a hatóságok nem vehetnek mintát, de "azok a személyek, akik nemet mondanak, potenciális gyanúsítottá válnak, esetükben őrizetbe vétel és házkutatás várható" - jelezte az ügyész.
Helyszíni tudósítások szerint a hangulat inkább megkönnyebbülést tükrözött hétfőn, a diákok szívesen vetették alá magukat a nyáltesztnek, abban a reményben, hogy a rendőrség végre megtalálja az iskolatársuk megerőszakolóját.
"Elég fura érzés, hogy itt van közöttünk a megerőszakoló anélkül, hogy tudnánk, hogy ki az. Ez még rosszabb lehet a lányok számára" - mondta az egyik diák a France Info hírrádióban.
A támadás 2013. szeptember 30-án történt: az iskola egyik 16 éves lánytanulóját az oktatási intézmény egyik mosdójában teljes sötétségben megerőszakolták, így a sértett a támadójáról nem tudott részletes személyleírást adni. A ruháján azonban találtak egy ismeretlen férfitól származó DNS-mintát. A vizsgálatot ezért az összes olyan férfin és fiútanulón elvégzik, aki a bűncselekmény időpontjában az intézményben tartózkodott. Az 527 eredményt pedig összehasonlítják az ismeretlen eredetű mintával.
Az iskolában 15 civil ruhás rendőr végzi a mintavételt. A tanulókon kívül 31 tanárt és 21 technikai és egyéb munkatársat idéztek be a rendőrök a vizsgálatra.
Az eredményekre egy hónapot kell várni. Az ügyész tájékoztatása szerint a negatív teszteket megsemmisítik.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.