Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. December 21. 18:38, csütörtök | Helyi

Új járőrgépjárműveket kaptak a vasi rendőrök

Új járőrgépjárműveket kaptak a vasi rendőrök

Pénteken adták át több megyei kapitányságnak az új rendőrségi autóit, amelyekkel jelentősen fiatalodik a gépkocsiállomány életkora. Az új gépjárművekből a celldömölki rendőrkapitányságnak is jutott.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 15-én negyvenöt szolgálati gépjármű került. A Skoda, Mercedes, Volkswagen, Audi és Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat dr. Tiborcz János r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át Szombathelyen.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora hét évről kettő évre csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.