Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Május 20. 14:48, péntek | Helyi

Újabb sikeres pályázatok a Sárvári és a Celldömölki kistérségben

Újabb sikeres pályázatok a Sárvári és a Celldömölki kistérségben

Falufejlesztés - falumegújítás, Mikrovállalkozások fejlesztése és a Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímben a pályázók már kézhez is kapták a támogató határozatokat.

Fontos mérföldkövéhez érkezett az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és vele a Sághegy LEADER Egyesület is. Március végégén kapták kézhez a támogató határozatokat a LEADER jogcímben pályázók (36 nyertes), és április 27-én döntés született az ÚMVP III. tengelyes pályázatok ügyében is. Az Egyesület elnöksége a négy jogcímben összesen 511 millió forint összegű támogatásról döntött, a Falufejlesztés - falumegújítás, Mikrovállalkozások fejlesztése és a Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímben pályázók már kézhez is kapták a támogató határozatokat. A Vidéki örökség megőrzése jogcímben pályázók még ebben a hónapban várhatják a támogatásról szóló határozatokat. A 4 jogcímben összesen 44 nyertes valósíthatja meg elképzeléseit Uniós forrás igénybevételével – tudtuk meg Dr. Galántai Györgytől, az Egyesület elnökétől. A Munkaszervezet előtt új feladatok állnak, befejeződött a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata, ennek elfogadása után hamarosan újabb pályázati lehetőségek nyílnak meg. Az Egyesület taglétszáma folyamatosan nő, ebből is látszik, hogy a kistérségekben élők nyitottak a pályázati lehetőségekre.

Szöveg: Sziszi

Képek: Sághegy LEADER Egyesület

Néhány projekt, mely az Egyesület segítségével valósult meg:

A Répcementi Hunor Vadásztársaság Vadászháza - Hegyfalu

Búbos kemence, Illés Erika - Nemeskocs

Polgármesteri Hivatal - Ostffyasszonyfa

Felújított Harangláb - Meggyeskovácsi

Felújított Közpark - Bögöt

Laki Kalinkó - Répcelak

Hosszúperesztegi íjászok Unterlammban

Megújult rendezvénytér - Jánosháza

Telephelyfejlesztés, Mineral Invest Szolgáltató Kft. - Bögöte

Telephelyfejlesztés, Teke Pékség - Bögöte

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.