Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 16. 18:10, hétfő | Sport
Forrás: infovárosok

Vadkutya: Nehéz és küzdelmes verseny volt!

Vadkutya: Nehéz és küzdelmes verseny volt!

Beszélgetés Nedecki László raliversenyzővel az Eger Rallye után.

Nedecki László - Kovács Géza
Lada VFTS - HBRK ASE
Eger Rally - 2018.03.23-25.

Véget ért az Eger Rally, volt ott sok gond, de a célt megláttátok azért. Miként is sikerült a célba érni a VFTS-el?

- Elég nehéz és küzdelmes napok voltak, több komoly hibánk is volt, sajnos mindegyiket kijavítani nem tudtuk. A generátorról a nagyteljesítményű saru, ami rázkódás és törésbiztos volt, azt sikeresen eltörtük és a motor nem tudott megfelelő áramot kapni. Így este az utolsó előtti gyorsaságin a sötétben bent maradtunk a gyorsaságin. Majd később ezt a hibát a szervizparkban orvosolni tudtuk „régi parasztmegoldással, rézdrót közé alátétes és csavaros lehúzás”. Azóta is profin működik. Sajnos az új motorunk elég sok olajat fogyasztott a versenyhétvége alatt, majd hat litert. Igazából a harmadik gyorsasági után az erő is kezdett elmenni az autóból, de így is folyamatosan hoztuk a negyedik ötödik időket. Végül is ötödikként fejeztük be az Eger Rallyt.

Voltak-e kalandjaitok?

- Igen voltak. Már nem emlékszem, hogy hányadik gyorsasági volt, de Egerbakta - Siroki gyorsaságin megforogtunk a lassítónál. Illetve a Pétervására gyorsaságin is ilyen hasonló bonyodalmak voltak.

Megdolgoztattad-e a szervizes csapatot?

- Igen, sajnos folyamatosan kellet javítanunk, hiába cseréltünk ki minden olyan kopó alkatrészt újra. Ami tudjuk, hogy elromolhat, tönkre mehet.

Lett-e kedvenc gyorsod a két nap?

- Nekem ezek a gyorsok mindegyik tetszik, szeretem őket, de a Borsodnádasdi a kedvencem, mert itt lakom.

Miként is értékeled a versenyt?

- Maga a verseny az jó volt, az időjárás tökéletes, „A melegítő pálinka bőven fogyott”. Sajnos ezek a rally versenyek egyre jobban költség igényesek lettek, hogy az ember néha elgondolkozik, hogy miként tovább, még ilyen kis kategóriában is.
Készülünk a Miskolc Rallyra, az új motor revízión van, és bízunk benne, hogy elkészül. Sajnos pár gyorsasági szakasz minősége hagy némi kívánni valót, és fejtörést a szervizeseknek, hogy murvára vagy aszfaltra építsék az autót. A rendezvény az jó szokott lenni, mindig jó szájízzel távozunk a versenyhétvége után. Tavaly is dobogós helyen zártuk.

Támogatóink segítségét köszönjük!
Fram-Corr Kft., Incorr-Metal Kft., Kék kereszt Kisállatklinika "Lódoki", Tomi-dekor, Elek-dekor, Lonax, Gyöngyösi Gumiszerviz, Kazinc Gumi Bt. "Szaniszló Tibor", Vadkutya család, Vadkutya Rally Team.

Sportbaráti üdvözlet: Nedecki "vadkutya" László és navigátora Kovács Géza

- Hajósi Miklós -

Címkék: rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok