Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Blog | Mit olvassunk?

2012. Július 09. 14:38, hétfő

Napfényvitamin

Napfényvitamin

Az egészség - ahogy mondani szokás - bármennyit megér.

Szendi Gábor: Napfényvitamin -Hazugságok, tévhitek és a tények

Jaffa Kiadó, 2012

A D-vitamin egy olyan speciális hormon, amelyre szervezetünk minden szövetének szüksége van. Megfelelő mennyiségben csak akkor állna rendelkezésünkre, ha az Egyenlítő környékén élnénk, és mindennap félmeztelenül a napon tartózkodnánk. De hála a modern kutatás eredményeinek, mai viszonyaink közt is lehetővé vált, hogy kialakítsuk az evolúciósan optimális D-vitamin-szintünket. A mai kor emberénél ugyanis - hasonlóan a folyamatos C-vitamin-hiányban szenvedő középkori tengerészekhez - a D-vitamin fel nem ismert hiánya a legkülönbözőbb súlyos betegségek kialakulásához vezethet, amelyeket aztán a nyugati orvoslás méregdrága gyógyszerekkel és beavatkozásokkal próbál - meglehetősen sikertelenül - kezelni. Vitaminhiányt azonban csak vitaminbevitellel lehet megszüntetni!

Az egészség - ahogy mondani szokás - bármennyit megér. Ehhez képest a D-vitamin filléres tétel. Ám amíg erre nem ébred rá az egészségügyi kormányzat és az orvoslás, nem tehetünk mást, mint hogy a saját kezünkbe vesszük egészségünk védelmét

3490 Ft

Megrendelhető : Média Téka könyvesbolt Celldömölk

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 26. 21:23, kedd | Mit olvassunk?

David Lagercrantz: Ami nem öl meg

Stieg Larsson hirtelen halála után úgy tűnt, hogy Lisbeth Salander életének további fonala láthatatlan marad. Ám a sors, vagy inkább a kiadó másképp vélekedett erről.

2012. Július 09. 14:46, hétfő | Mit olvassunk?

Aromaterápia haladóknak

Az aromaterápia az aromatikus ható-anyagokat tartalmazó gyógynövények és az ezekből készült illóolajok külső és belső alkalmazása az egészség megőrzésére és a betegségek gyógyítására.