Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 09. 10:09, csütörtök | Helyi

Irodalmi verseny a Vulkánparkban!

Irodalmi verseny a Vulkánparkban!

November 8-án irodalmi verseny színhelyéül szolgált a Vulkánpark. A tudományok összekapcsolódnak - szólt a rendezvény szlogenje.

Irodalom és természettudomány. Tudta, hogy a Vulkánpark különleges kiállításanyaga is számos irodalmi idézetet tartalmaz? Költők, írók, irodalmárok első számú inspirációja a természet, köztük a vulkánok is.

November 8-án 7-8. évfolyamosok számára rendezett izgalmas versenyt a Vulkánpark. A sokszínű feladatok kavalkádjában a - Söptei Eszter, a Vulkánpark igazgatója; Marics Sándorné, helyi önkormányzati képviselő; Pálné Horváth Mária, A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója által alkotott zsűri- szigorú, de igazságos értékeléssel a következő eredményre jutott:

Első helyen végzett a Celli csillagok fantázianevet viselő csapat, mely tagjai a Celldömölki Városi Iskola 8/A. osztályos tanulói, név szerint: Tóth Anett, Dobány Dina, Talabér Bianka és Pál Kata

Második helyen az Alsósági Tagiskola "Irodalmárjai" találták magukat: a 8. osztályos Csiszár Jázmin, Biczó Karina, Faragó Réka és Harkály Lizett alkotta csapat kitűnően teljesített

Harmadik lett a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola szintén 8. osztályosokból álló csapata. "A költők titka a taktika" nevet választó Simon Eszter, Horváth Anna, Németh Liána és Koszorús Eszter által képviselt csapat szintén ragyogó munkát végzett.

Gratulálunk a nyerteseknek és a résztvevőknek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.