Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Április 13. 15:45, péntek | Helyi

A celldömölkiek kirándulóparadicsoma a Ság hegy

A celldömölkiek kirándulóparadicsoma a Ság hegy

Friss tavaszi levegő, virágzó fák és bokrok, csend és madárfütty. A Ság hegy ezekkel a csodákkal vár bennünket, akik a város zajából szívesen menekülünk a természet lágy ölébe.

A tél bárhogy erőlködik, már érezhetően a tavasz áll nyerésre! Az eső után szinte napok alatt borult zöldbe körülöttünk a természet. A rügyek kipattantak, a virágok illatoznak, a föld életre kel.

Ilyenkor tavasz környékén mindannyian szívesen indulunk neki egy kis túrának, hogy a friss levegővel feltöltődjünk, kellemesen elfáradjunk. Testünk és lelkünk is a harsogó levegő és napsütés után áhítozik. A Ság hegy ideális hely a kikapcsolódásra. Talán valamennyiünk nevében mondhatom, hogy legkedvesebb kirándulóhelyünk ez a kemenesaljai "hegy". Talán már nagyanyáink is ezen a bazaltkúpon hallgatták nagyapáink legszebb szerelmes vallomásait, talán ők is andalogtak a tavaszi szélben kézenfogva a sziklák között, vagy csak álltak csendesen elmerülve a táj (és természetesen egymás) szépségében.

Akik ősz óta nem jártak a hegyen azok bizony elcsodálkozhatnak a nagy változásokon. A múzeum környékét kipucolták, a bozótot eltakarították. Játszóteret varázsoltak az apróságoknak, új tájékoztató táblákat helyeztek ela kirándulók örömére, az ösvényeket rendbe tették, pihenőhelyeket alakítottak ki. Ilyen szép környezetben talán még a madarak is szebben dalolnak. Vigyázzunk együtt erre a gyönyörű helyre, hogy még utódaink is gyönyörködhessenek a Ság hegy természeti kincseiben.

Már csak egy teendőnk van. Húzzunk túracipőt és kiránduljunk. Csodáljuk megszűkebb hazánk szépségeit.

Kedvcsinálóként nézzük meg együtt 2012 legfrissebb képeit:

Ság hegy

Múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.