Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 30. 14:51, szerda | Helyi

A hétvégén asztalitenisz Final Four

A hétvégén asztalitenisz Final Four

Június első hétvégéjén, szombaton, vasárnap Szekszárdon rendezik meg az asztalitenisz női és férfi Extraliga négyes döntőjét. A férfiak mezőnyében ott lesz a Celldömölk-Swietelsky-Jufa Hotels együttese is. Más sportágakhoz hasonlóan a legmagasabb bajnoki osztály érmes helyezéseit az alapszakasz első négy helyezettjei négyes döntő keretén belül döntik el. A lebonyolítás, az eddigiekhez hasonlóan a szombati elődöntőben az alapszakasz győztes a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal mérkőzik meg. Vasárnap a döntő előtt rendezik meg a bronzmérkőzéseket. A férfiaknál az alapszakasz végén ez a sorrend alakult ki:

Férfi Extra Liga

Ez a sorrend izgalmas mérkőzéseken alakult ki, az első három helyezett, a BVSC, Celldömölk hármas óriási csatát vívott az alapszakaszban a minél előnyösebb helyezésért, de a negyedikként befutó Szegedet sem szabad leírni. A férfiaknál Pécs–Szeged és BVSC–Celldömölk mérkőzést rendeznek az elődöntőben. A versenykiírás szerint döntetlen (5:5) esetén az a csapat szerzi meg a győzelmet, amelyik az alapszakaszban jobb helyezést ért el (a játszma- és a poénarányt nem veszik figyelembe), ezt az elvet kell alkalmazni a továbbjutást, a 3. helyezést és a bajnoki címet eldöntő mérkőzéseknél is. A csapatösszeállításoknál az is szabály, csak az a játékos játszhat, aki az alapszakaszban legalább hat mérkőzésen játszott. Sérülés vagy betegség esetén szerepeltethető az a játékos is, aki a szakosztály alsóbb osztályban szereplő bármely csapatában a bajnokság során legalább hat mérkőzésen részt vett. A különböző osztályokban lejátszott mérkőzések összeadódnak. Az együttesek mellett jelentős pénzdíjért is küzdenek majd. A bajnokok 750 000 forintot kapnak, a második, harmadik és negyedik helyezetteknek pedig 375 000, 250 000, illetve 125 000 forint jár.

Program:

Június 2. szombat

• 10.50 óra Ünnepélyes megnyitó
• 11.00 óra Elődöntők (Alapszakasz 1-4. helyezettek)
Szekszárd AC I. – PET-BAU ASE Orosháza és
PTE PEAC-Kalo Méh I. – Floratom Szeged AC Probart I.
• 15.00 óra Elődöntők: (Alapszakasz 2-3. helyezettek)
Budaörs 2i SC. – Budapesti Erdért SE és
BVSC-Zugló I. – Celldömölki VSE-Swietelsky I.

Június 3. vasárnap

• 10.00 óra 3. helyezést eldöntő mérkőzések
• 15.00 óra Döntők


A képen, a nagy valószínűséggel játszó celli csapat, balról: Fazekas Péter, Szita Márton, Kriston Dániel.

Szöveg és fotó: IS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.