Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Május 09. 10:31, kedd | Helyi

A Kemenes Vulkán Park budapesti sikerei!

A Kemenes Vulkán Park budapesti sikerei!

2017. április 29-én és 30-án két budapesti rendezvényen is számos látogatót vonzott az innovatív komplexum, a celldömölki Kemenes Vulkán Park standja.

A Felfedezők Napja elnevezésű rendezvény évek óta az egyik legnépszerűbb a belföldi utazási, turisztikai célpontokat bemutató kiállítások között. A kiállítók száma minden alkalommal emelkedik, az egész napos program során az érdeklődő pedig nem csak az általuk kínált szolgáltatásokkal ismerkedhet meg, hanem játékokon vehet részt, minden évben más tematika köré épülő előadásokat hallgathat meg, s közben nem csak élményekkel, de értékes nyereményekkel gazdagodhat.

A Kemenes Vulkán Park standja idén is a kiemelkedő teljesítményű kiállítóhelyek közé tartozott, s külön játékkal várta az intézmény és Kemenesalja térsége iránt érdeklődőket. A sikeres programnak köszönhetően várhatóan még szélesebb körben ismert lesz az ország egyetlen vulkanológiai kiállítása, s több turista látogat el a folyamatosan megújuló intézménybe.

Április 30-án a Klímabarát Fenntarthatósági Fesztiválnak adott otthon a budapesti MOM Kulturális Központ. A Kemenes Vulkán Park köztudottan támogatja az ökotudatos életvitel kialakítását, környezetbarát technológiákat, innovatív fejlesztéseket, így nem volt kérdés, hogy a rendezvényen, mint kiállító megjelenik. Az egész napos programon a látogató a zenés-szórakoztató eseményeken kívül kerekasztal beszélgetéseken vehetett részt, melyek központi témája többek között a zöldíthető városi felületek, innovatív környezetbarát fejlesztések. A Vulkánpark munkatársai nem csak hasznos tapasztalatokat, információkat gyűjtöttek a Fenntarthatósági Fesztiválon, számos érdeklődő figyelmét felhívták a geotermikus energiával működő, ökotudatos rendezvényeket, programokat szervező, természettudományos kiállítással rendelkező celldömölki Kemenes Vulkán Parkra.

A Vulkánpark helyszíni kitelepülésének még nincs azonban vége. Május 20-án és 21-én szintén Budapesten, a Múzeumok Majálisa nevű kétnapos rendezvényen találkozhat a nagyközönség a vulkánok lenyűgöző világával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.