Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 11. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A Külügyminisztérium közleménye az angliai zavargásokról

A Külügyminisztérium közleménye az angliai zavargásokról

A Londonban augusztus 6-án Tottenham negyedben kirobbant zavargások kiterjedtek több külvárosi negyedre is, és rendbontás volt Birmingham, Liverpool, Nottingham és Bristol városokban is.

A Külügyminisztérium kéri az Egyesült Királyságba utazókat, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a tervezett útjuk célállomásaival kapcsolatos brit rendőrségi és közlekedési tájékoztatásokat.

 

A Londonban augusztus 6-án Tottenham negyedben kirobbant zavargások kiterjedtek több külvárosi negyedre is, és rendbontás volt Birmingham, Liverpool, Nottingham és Bristol városokban is.

Magyar állampolgár érintettségéről jelenleg nincs tudomásunk.

A londoni Metropolitan Police augusztus 8-án 1700 fővel megerősítette a fővárosi jelenlétét, és több mint 400 rendbontót letartóztattak. Ma reggel David Cameron miniszterelnök vezetésével összeült a rendkívüli ügyeket tárgyaló COBRA bizottság, amely további lépéseket tesz a rend helyreállítása érdekében.

Az érintett londoni városrészek nem a belvárosban találhatóak, ezek a turisták által általában nem látogatott negyedek. Mindezzel együtt a Külügyminisztérium felhívja a figyelmet arra, hogy az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban és más nagyvárosokban, így Birminghamben, Liverpoolban, Bristolban és Nottinghamben az elmúlt napokban kirobbant és egyre kiterjedtebbé váló utcai zavargások, fosztogatások fokozott mértékű biztonsági kockázatot jelentenek. A felsorolt városok közbiztonsági helyzetének további romlása, a közrend alakulásának egyelőre kiszámíthatatlan kimenetele miatt az ide utazó vagy itt tartózkodó magyar állampolgárokat fokozott elővigyázatosságra és a kellő óvatosság betartására hívjuk fel. Javasoljuk, hogy tartsák távol magukat a tömegmegmozdulásoktól, és az alább felsorolt városrészeket lehetőleg ne látogassák, különös tekintettel az éjszakai órákra:
Észak-London: Dalson, Hackney, Tottenham, Chingford Mount, Wood Green, Ponders End, Camden, Enfield, Islington, Walthamstow,
Dél- Dél-Kelet-London: Brixton, Croydon, Clapham, Lewisham, Bromley.

A Külügyminisztérium kéri továbbá az Egyesült Királyságba utazókat, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a tervezett útjuk célállomásaival kapcsolatos brit rendőrségi és közlekedési tájékoztatásokat, mivel a zavargások által érintetett negyedekben útlezárásokra, forgalomelterelésekre, metróállomások ideiglenes lezárására lehet számítani.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: anglia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni