Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Augusztus 10. 19:10, péntek | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

A műhelyvezető ismeretlen arca: beszélgetés Molnár Krisztiánnal

A műhelyvezető ismeretlen arca: beszélgetés Molnár Krisztiánnal

Táncoló házak, mosolygós angyalok, kellemes színek és formák. Molnár Krisztián munkái első látásra megfogtak, beszélgetés kerekedett belőle.

Molnár Krisztiánt szinte minden celldömölki és környékbeli ismeri, hiszena családi vállalkozásban dolgozik hosszú évek óta, egy autószerviz műhelyvezetőjeként telnek hétköznapjai. Mindennapi foglalkozása semmilyen kapcsolatban nem álla hobbijával, képzőművészetet soha nem tanult, műszaki irányú végzettséggel rendelkezik.Szabadidejében mégis az ecsethez nyúl, és alkot. A képei "beszélnek".

Mikor és hogyan kerültél a festészet közelébe?

Ahogy visszaemlékszem gyerekkoromban is sokat rajzoltam és festettem, mindig isérdekelt a művészet, de mégis műszaki irányba vitt az élet. Komolyabban 4-5 éve kezdtem el a festészettel foglalkozni. Kialakítottam a lakásban egy sarkot, ahol ha időm engedi foglalkozom ezzel a hobbimmal. Szeretnék többet hódolni ennek a tevékenységnek, de a kevés szabadidőm miatt van olan,mikor hónapokra háttérbe szorul a festészet.

Milyen "műfajokban" alkotsz, melyik ágaa kedvenced?

A festés, a festészet minden ága érdekel, ki is próbáltam párat. Hogy ne szakadjak el a műszaki beállítottságomtól, autókra, motorokra, bukósisakra is készítettem már úgynevezett Airbrush technikával grafikákat. Ez egy ecset nélküli , speciális kis szórópisztollyal készült eljárás. Továbbra isaz autókhoz, motorokhoz kapcsolódva kipróbáltam az ún.VTN technológiát. Ez azt jelenti, hogy egy bármilyen háromdimenziós tárgyat, alkatrészt be lehet vonni egy speciális festékhordozó réteggel ellátott fóliával, amit utána fényesre kell lakkozni, és így egy gyönyörű egyedi grafikával ellátott felületet kapunk.

Igazából festek mindent, amin a festék megáll.Nemrég például felújítottam a nappalinkban azasztalt, és egy egyedi grafikát terveztem rá.Ezen kívülegyedivé varázsoltam a hálószobánk falát, pontosabban a plafont dekoráltam ki virágos mintákkal. Festettem még a Bobai Általános Iskolának a karácsonyi ünnepségre díszletet, dekorációt, egy kb.2 méteres lepelre készült egy angyalka és egy betlehem is. Szofinak,a kislányomnak festettem kavicsokat mesefigurákkal, egyszóval mindent, ami festhető aztmegfestem.

Most leginkábbaz akryl festészettel foglalkozom. Festővászonra, vagy farostra akryl művészfestékkel készítek különböző témájú festményeket. Absztrakt , táj, figurális és különleges témájú festményeket is szeretek készíteni, mindezeket modern ábrázolásban, erős színekkel, kontraszttal. A festésnél más kortárs művészek képeiből, fotókról merítek ihletet, és ezeket keverem a saját fantáziámmal, melyeket aztán aképeimen jelenítek meg.

Volt egy időszak amikor spray technikával készítettem úgynevezett fantázia képeket. Ezt a Spray Art technikát utcai művészek is űzik,leginkább a déli, mediterrán nyaralóhelyeken lehet találkozni velük. Én is egy nyaralás alkalmával néztem el, hogy hogyan csinálják, és amikor hazajöttem ki is próbáltam.

Hol lehet találkozni a képeiddel, munkáiddal?

Készítettem egy honlapot melyre feltöltöttem a munkáimat, és ezt folyamatosan frissítem. Akit ez a téma érdekel. awww.mkrisz.eoldal.hu-n meg tudja a munkáimat tekinteni,Festmények és egyéb munkáim címmel. Valamint a közösségi oldalakat is használom, mindigmegosztom ismerőseimmel az új alkotásokat. Jó pár kép készültmár, ezekből Pápán, a Művelődési Központban volt is egy kiállításom.

Nem gondoltál még arra, hogy hivatásszerűen, a művészetből élj meg?

Mint ahogy már említettem, szeretnék sokkal de sokkal többet foglalkozni a festészettel. Észreveszem magamon, hogy festés közben jövök rá újabb trükkökre, technikákra, amitől érdekesebb, egyedibb lesz az alkotás, avégeredmény. Hivatásszerűen valószínűleg én soha nem fogom tudni ezt csinálni, de szeretném, majd meglátjuk mit hoz a jövő.

A műveidet saját, illetve a család, barátok örömére készíted, vagy eladásra is szánod a képeket?

Egyenlőre a képeket és egyéb műveimet saját örömömre készítem, illetve családban, barátoknak ajándékoztam el. Ezt a stílust amit az én képeimen is látni, vannak akik Home Design-nak hívják, lakásdekorációs festmények. Megrendelésre is készíthető, a már meglévő lakáshoz stílusban jól illő festmény, különböző méretben, különböző színekben.

A felmenőid, vagy a családod körében volt hasonló adottságokkal megáldott művész?

Úgy tudom, hogy nem volt a családban olyan ősöm aki a művészet valamely ágát művelte volna, nem örököltem ezt csak úgy kialakult bennem, viszont utód az biztosan lesz, mert a kislányom Szofi nagyon szeret rajzolni, festeni, nemsokára 6 éves lesz, de korához képest, nagyon ügyes, kreatív. Sokat rajzolunk, festünk együtt. Ha rajzol, vagy fest valamit akkor azt is ki kell akasztani a lakásba a falra, mert ugye az enyémek is ki vannak téve.

Köszönöm a beszélgetést, további sok sikert kívánok!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.