Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 05. 18:06, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A pécsi MSZP rendkívüli vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ügyében

A pécsi MSZP rendkívüli vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ügyében

Rendkívüli vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az MSZP Pécsi Szervezete a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ügyében – jelezte a párt helyi szervezete sajtóközleményben csütörtökön.

A szervezet szerint a kisebbségi tulajdonos „Manufaktúra - Befektető Kft. függetlenül tulajdonosa változásától több mint kettő és fél éve potom pénzért használja a Zsolnay-gyárat, és közben nem teljesítette fizetési kötelezettségét” – áll a közleményben. Ez a párt szerint felveti a közreműködők büntetőjogi felelősségét. Az MSZP ezért rendkívüli vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, és felszólítja a többségi tulajdonos Pécs Holdingot, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy „ami a Zsolnayé volt, az maradjon is az ő birtokában”. A Közgép csütörtökön arról tájékoztatott, hogy jelképesen egy forintért kínálja visszavásárlásra Pécsnek a Zsolnay kisebbségi részvénycsomagját, mert úgy látja: ellehetetlenült a nagy múltú cég üzleti stratégiájának megvalósítása. Jelezte ugyanakkor, hogy nem kéri vissza a várostól azt a 400 millió forintot, amelyet saját forrásaiból a gyár megmentésére fordított. A pécsi polgármesteri kabinetiroda a nap folyamán közleményben jelezte: Pécs elfogadja a Közgép Zrt. ajánlatát és egy forintért visszavásárolja a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kisebbségi részvénycsomagját. Páva Zsolt polgármester (Fidesz) szintén közleményt adott ki, amelyben aláhúzta: „Pécs megőrzi a Zsolnay Porcelánmanufaktúra felhalmozott értékeit”. A Közgép 2011 májusában, a Manufaktúra-Befektető Kft. megvásárlásával jutott hozzá közvetve a Zsolnay 49 százalékos tulajdonrészéhez, amellyel elsődleges szándéka a porcelángyár egyedülálló örökségének megmentése, a magyar értékek, munkahelyek megőrzése volt.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.