Városlista
2023. június 11, vasárnap - Barnabás

Hírek

2012. Május 10. 07:13, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A sokat tévéző gyerekek étrendje szegényesebb

A sokat tévéző gyerekek étrendje szegényesebb

Azok a gyerekek, akik több időt töltenek a tévé előtt, szegényesebben étkeznek - írja egy új tanulmány.

A kutatás nem bizonyítja, hogy a tévénézésnek bármi köze lenne ahhoz, hogy mit esznek a gyerekek, illetve egyéb faktorokhoz, mint például a neveltetés - írja a HealthDay.

A tanulmányból kiderül, minél többet tévézik valaki, annál kevésbé eszik gyümölcsöt és zöldséget minden nap, és annál inkább eszik cukrokat, iszik szénsavas üdítőt, illetve hagyja el a reggelit.

A tanulmány szerzője azonban hozzátette: a dolog elég összetett és komplikált, mert sok esetben azok a fiúk, akik aktívabbak, általában többet néznek tv-t. Van némi bizonyíték arra, hogy maga a tv a kockázati faktor. Ez azért lehet, mert az ember anyagcseréje annyira lassú tévézés közben, hogy rosszabb, mint bármilyen más tevékenység végzésekor.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 10. 13:46, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország és Kína stratégiai partnerek

Magyarország és a Kínai Népköztársaság stratégiai partnerei egymásnak, \"mi úgy tekintünk Kínára, mint egy országra, mellyel az együttműködés jelentős előnyökkel jár\" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. Június 10. 13:43, szombat | Belföld

Hármas karambol miatt teljes útlezárás van az M1-es autópályán

Összeütközött három személygépkocsi az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Kocs közelében, az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták, nagy a torlódás - közölte az OKF.

2023. Június 10. 08:38, szombat | Belföld

Elérte a Balaton vízállása a szabályozási szintet

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.