Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2018. Július 23. 18:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A viharos időjárás miatt késnek egyes budapesti elővárosi vonatok

A viharos időjárás miatt késnek egyes budapesti elővárosi vonatok

Vihar miatt késnek a vonatok több budapesti elővárosi vonalon is hétfő délután - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Kavalecz Imre közölte: Mende és Sülysáp között a viharos időjárás miatt lezárták az egyik vágányt a forgalom elől, mert a felsővezetékre faágak kerültek. Gyömrő és Maglód között is csak egy vágányon járnak a vonatok, mert megrongálódott a felsővezeték. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 40-50 percet késnek a vonatok.

A Budapest-Cegléd vonalon Vecsés és Üllő között az átvonuló vihar miatt tartós felsővezetéki zárlat keletkezett, emiatt 50-60 percet késnek a vonatok, és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon is hosszabb menetidővel kell számolni a viharos időjárás miatt.

A Hatvan-Szolnok vonalon Pusztamonostor és Jászberény között kidőlt fa akadályozza a vonatközlekedést, emiatt pótlóbuszokkal kell utazni. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 60-100 percet késnek a vonatok, míg a főváros és Kunszentmiklós-Tass között 30-40 perccel nyúlt meg a menetidő, mert Dömsödnél fa dőlt a sínekre.

Címkék: időjárás, vasút, vihar, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).