Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Augusztus 01. 10:11, szombat | Belföld
Forrás: MTI/ Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy babakocsit toló nőre Budapesten, mindketten meghaltak

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy babakocsit toló nőre Budapesten, mindketten meghaltak

Kizuhant egy emeletes ház ablakából egy férfi és ráesett egy babakocsit toló nőre pénteken Budapesten, mindketten meghaltak - közölte az M1 csatorna a péntek esti Híradóban.

A rendőrség a police.hu-n azt írta: a férfi kiugrott az épületből. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, a helyszínről egy féléves kislányt vittek kórházba.

A baleset Budapest XI. kerületében, a Hadak útján történt. Az M1 úgy tudja: a babakocsi összetört, de a benne lévő gyermek csak könnyebben sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint az épület 14. emeletéről öngyilkossági szándékkal ugrott ki a férfi, aki a családjával sétálni induló nőre esett. A 42 éves budapesti férfi és a 41 éves fővárosi nő is olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Az asszony férje és nagyobbik gyermeke nem sérült meg, a kisebbet azonban megfigyelésre a mentők kórházba vitték. A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást - írta a rendőrség.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: négy mentőegységet riasztottak. Az első rohamkocsi percek alatt a helyszínre ért. A mentők a földön egy férfit láttak, aki nagy magasságból zuhant ki és ráesett egy anyukára. A nő mellett egy féléves kislány is ott volt.

Az anyát és a férfit is hosszú ideig próbálták újraéleszteni, de mindketten menthetetlenek voltak. A csecsemőt könnyű sérülésekkel vitték a gyermeksebészeti osztályra - közölte Győrfi Pál.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére