Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Június 18. 13:37, szerda | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Agyrém! Schobert a Holdra száműzné a kövér embereket?

Agyrém! Schobert a Holdra száműzné a kövér embereket?

Tiszta szerencse, hogy erőszakkal nem viheti őket lefogyasztani!

Schobert Norbi hatalmas követ dobott a langyos bulvártóba. Legutóbbi posztjában azt a kérdést tette fel, hogy igazuk van-e azoknak, akik plus size szépségversenyeket rendeznek, ezzel is elfogadtatva az emberek számára azt, hogy plusz 30-40-50 kilóval is felmenthetik magukat az egészséges életmód és a diéta alól.

Ezt a mondatot még egyszer: "...felmenthetik magukat az egészséges életmód, és a diéta alól." Nagyjából, mintha tömeggyilkosokról beszélnénk, akiknek igenis kötelességük az életüket mélységes lelkifurdalással élni, és éheztetni magukat egész életükben, valamint mindent félredobva edzeni, edzeni, edzeni, csak hogy a fitneszguru elégedett lehessen. Nem túlzás ez? De most komolyan!

"Igazuk van? Esetleg bohócot csinálnak a testileg és lelkileg sérült nőkből? A magamutogatás és a többség igazolja századunk legsúlyosabb életmód betegségét? Neked mi a véleményed?" - tette fel a kérdést Norbi, és a poszt alatt elszabadultak az indulatok. Volt, aki magát Az Üzletembert szidta a félreérthető mondatok miatt, amelyeket használt. Testileg és lelkileg sérült nők lennének a ducik? Magamutogatás lenne egy plus size szépségverseny? Voltak, akik viszont egymásnak estek inkább.

Nem sokkal az eredeti poszt után érkezett Norbi hosszú válasza a saját, feltett kérdéseire, amelyben leírja, hogy a plus size szépségversenyeket szép dolognak tartja és támogatja, mert elhitetik a teltebb nőkkel, hogy egészségesek és szépek lehetnek. A következő lépcsőnek azt tartja, hogy azt is higgyék el, hogy egészségesek lehetnek.

"Amikor 15 évesen dagadt voltam és a sulidiszkóban a kör közepén ráztam magam, mindenki ujjongott és tapsolt. Két dolog volt a lelkemben. Arra gondoltam mekkora sztár vagyok, meg arra is, hogy én vagyok az este bohóca. Vajon a duci szépségversenyeken minden média azért villog, minden néző azért ujjong és tapsol, mert tetszik neki a karfiolos comb és az óriási fehérneműs hurkák? Vagy azt ünnepli, hogy mekkora "rajság", hogy ezek a csajok ezt megmutatják? Ez itt a kérdés" - folytatja Norbi.

Ezután hosszú-hosszú értekezés következik a szénhidrátról, Az Ellenségről. Majd a zárásként annyi, hogy Norbi, mint minden férfi a nőies teltséget üdvözli, és soha nem vetett meg egyetlen kövér embert sem. "Kövér voltam és az életem örökre a kilók elleni harc marad, mert a hízékonyságot nem lehet lefogyni."

Egyszóval mi nem értjük ezt az egészet. Tanuljunk meg együtt élni a mássággal, manapság ezt a mondatot ötpercenként halljuk. Fogadjuk el egymást, olyannak, amilyenek vagyunk. Bárkinek, bármilyen kirívó, furcsa tulajdonsága van, nehogy már ferde szemmel nézzünk rá!

Kivéve a kövéreket!

Olyan ez, mint a Magyar népmesében a "Kivéve a gyevi bírót", csak hát itt a kövérekről van szó, és koránt sem pozitív megkülönböztetésről. Számukra nincs felmentés, ugyanis egészen addig, míg egyetlen kövér ember is létezik a világon, aki elégedetten eszegeti a vacsoráját, szürcsöli a szörpjét és nyalogatja a fagylaltját, amin történetesen nincs rajta a fitneszguru emblémája, és mindezt úgy meri tenni, hogy még időközönként sem kap bulimiás rohamokat, no, addig bizony nem lesz béke a Föld nevű bolygón! Schobert személyes hadjáratának részeként időről-időre emlékezteti ezeket az embereket, hogy véletlenül sincs sem okuk, sem joguk boldognak lenni.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).