Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. November 15. 11:48, kedd | Helyi
Forrás: Sipos Anikó

Arab teaház Celldömölkön

Arab teaház Celldömölkön

A Kemenesaljai Művelődési Központ aulája adott helyet újfent a már hagyományosnak mondható „Arab Teaház”-nak november 12-én.

Az érdeklődők egy kis időre elszakadhattak a hétköznapoktól, elvarázsolódhattak a keleti világ tradíciói által.

A szokásoktól eltérően az idén két nagy hastánccsoport szervezésében került megrendezésre a teadélután. A Jabe Raks táncosai: Domán Anita és Sipos Anikó ötlete nyomán, tanítványaikkal közösen szervezték az eseményt, illetve látták vendégül a keleti kultúra iránt érdeklődőket.

A közönség először az Al-dahabi, a Sharazad, majd a Jabe Raks műsorát élvezhette. Láthattak szólót, duót, valamint csoportos koreográfiákat is, a táncosok az orientális műfaj különféle stílusait mutatták be. A szünetben alkalom nyílt gőzölgő teák, illetve a táncosok által készített finomságok mellett egy kis csevegésre is.

Az egyik legmeghatározóbb arab szokásnak, a vízipipázásnak is hódolhattak a vendégek. Miután a kezdeti bizonytalanság után kissé feloldódtak, az este folyamán a vízipipa-sarok is egyre népszerűbb lett.

A kivetítőn közben a különböző programokon készült képek jelentek meg, jelezvén, milyen sok közös élmény köti össze a csoport tagjait.
Az előadás után a fellépő táncosok oktatójuktól egy-egy emléklapot kaptak, mely remélhetőleg egy szép emlék lesz összetartozásukról. A közös munka és az eltöltött évek összekovácsolták a csoportot, ennek szép példája volt, amikor egy-egy virágcsokorral köszöntötték oktatójukat.
Ezt a megható pillanatot váltotta az elmaradhatatlan tombola. Rengeteg szép és hasznos ajándékot sorsoltak. Fortuna kinek többször, kinek kevésbé kedvezett, de remélhetőleg, senki nem tért haza üres kézzel.
A program végeztével összegzésképp megállapíthatjuk, hogy megindító pillanatokból nem volt hiány, a celldömölki nagyérdemű ismét egy tartalmas program résztvevője lehetett és új élményekkel gazdagodott ezen a fagyos hétvégén.”
Sipos Anikó

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.