Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Január 21. 08:52, hétfő | Helyi
Forrás: Celldömölki Tűzoltók

Az elmúlt napok beszámolója a Celli tűzoltók tollából

Az elmúlt napok beszámolója a Celli tűzoltók tollából

Az elmúlt hét havas napjai folyamatos elfoglaltságot adtak a celldömölki lánglovagoknak is. Honlapjukon így számoltak be az eseményekről:

"Január 17-én a reggeli órákban eleinte csak a rádión hallgattuk ahogy a hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok káresetről káresetre vonultak. A csendesebb délelőtt lehetővé tette, hogy befejezzük az utolsó simításokat felújított tűzoltó autónkon. Aztán megszólalt a laktanyánk kihangosított riasztója. Az első eset Celldömölkön az Ostffy téren volt, ahol egy családi ház bejáratára egy jókora fát döntött a viharos szél. A házban lakó idős néni nem tudott kijönni. A fa feldarabolásával, és a bejárat szabaddá tételével hamar végeztünk, és már érkezett is a telefonunkra a következő jelzés: Celldömölkön az egyik gyógyszertár tetejéről a megcsúszott nagy mennyiségű hó veszélyezteti a járdán közlekedőket. A hó eltávolítása után éppen elfogyasztottuk az ebédet, és már indultunk is a következő esethez. Celldömölk és Mesteri közötti úton egy 7,5 tonnás gyógyszer szállító teherautó félig keresztbe fordult, hátsó fele az árokba csúszott, az úttestet elzárva. A mögötte haladó feltorlódott gépkocsisor is elakadt, visszamenni az úton már nem lehetett, mert a szél helyenként egy-másfél méteres hótorlaszokat emelt. A közútkezelő hótoló járművét kértük a helyszínre, aki ki is érkezett, de mivel az úttestet már egy méter magasan hóval behordta a szél, a jármű vezetője azt nem látva azonnal az árokba kötött ki. Először kiszabadítottuk a kisteherautót, majd egy munkagép segítségével (helyi vízmű szolgáltató) kotrógépével megtisztítottuk az utat. Egyesével kihúztuk a feltorlódott személyautókat, majd a kotrógép és a tűzoltóink közreműködésével kiszabadítottuk az elakadt hótolót is."

"Újabb riasztások érkeztek január 18-án. Reggel 7 és és délután 14 óra között állományunk folyamatosan dolgozott a Tokorcs-Celldömölk közötti útszakaszon, ahol két autóbusz, három teherautó és 30 személygépkocsi akadt el a hófúvásban. Az érintett szakasz lezárásával elértük, hogy további járművek ne torlódjanak fel az úton. Először az útban lévő személyautókat, majd a buszokat, végül a kamionokat szabadítottuk ki, húztuk ki az árokból. Segítségünkre voltak a közútkezelő hómaró-és tológépe is. Kb. 12 óra körül eljött a pillanat amikor a hófúvástól már egy méterre csökkent a látótávolság. Az egymás mellett álló kollégáink csak csak úgy tudták a vontatóköteleket kapcsolni, hogy tapintással dolgoztak a szerelvényeken, mert a mellettünk álló kollégát se láttuk. 14 órára már nem volt elakadt jármű, de a szél a hóból 10 perc alatt újabb 1,5 méteres torlaszokat épített, így az útszakasz lezárva maradt. Sajnos rövid időre a hótoló is elakadt, őt a beérkező pápai tűzoltókkal közösen ástuk-húztuk ki az árokból. Péntek délután még Jánosháza -Keléd közelében segítettünk elakadt rendőrautónak, és vontattunk az egész nap keményen dolgozó Jánosházi Önkéntesekkel 40 tonnás kamiont.

Szombat: Reggel 6-kor kenyeres autó maradt a hóban Bobánál, őt húztuk ki. Délelőtt a Ság-hegyen a hó fogságában rekedt lakókat ástuk ki, majd az Építők útján elakadt 40 tonnás kamiont vontatunk ki az árokból."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás