Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2014. Január 11. 05:00, szombat | Sport
Forrás: MTI

Az első nyolc között végeznének férfi kézilabdásaink

Az első nyolc között végeznének férfi kézilabdásaink

A hivatalos célkitűzés szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott nyolc közé jutása a cél a vasárnap kezdődő dániai Európa-bajnokságon – hangzott el a Magyar Kézilabda Szövetség hazai esélyeket latolgató sajtótájékoztatóján. 2014-ben 2,5 milliárd forinttal támogatják a Nemzeti Kézilabda Akadémiát - mondta Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár.

A kézilabda kiemelt látvány-csapatsportág, a futball után a második legnagyobb támogatást kapta a TAO-forrásokból. „A kézilabdapályán folytatott küzdelem kiválóan felkészíti a fiatalokat a valós életre, ezért is szeretjük és támogatjuk ezt a sportot. A Kormány 2012-ben és 2013-ban egyaránt 200-200 millió forinttal, 2014-ben pedig 2,5 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Kézilabda Akadémiát, amely 60 kiváló fiatalnak biztosít edzési és tanulási lehetőséget, ezzel is stabilizálva és erősítve a hazai kézilabdázást” – fogalmazott Simicskó István.Az államtitkár hozzátette, a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram első ütemében 4 kézilabdás sportoló vehet részt, a kiemelt edzői programba 6 kézilabdaedző került be.

Az óriási sportdiplomáciai siker a Bajnokok Ligája női négyes döntő és a 2014. decemberi, női kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogának elnyerése. Az államtitkár gratulált a Magyar Kézilabda Szövetség és a sportolók elismerésre méltó teljesítményéhez, hiszen női és férfi válogatottunk egyaránt Európa élmezőnyében teljesít - mondta a sportpolitikus.

A január 12-én rajtoló kontinensviadalon a magyarok Aalborgban először a spanyolok ellen kezdenek a csoportkörben, majd az izlandiakkal és a norvégokkal találkoznak. A kvartettből az első három jut a 12-es középdöntőbe, amelynek összecsapásait Herningben rendezik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.