Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 03. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az IMF tárgyalások része az utazási kedvezmények felülvizsgálata

Az IMF tárgyalások része az utazási kedvezmények felülvizsgálata

Az utazási kedvezmények felülvizsgálata lesz a közösségi közlekedés átalakításának következő nagy lépése. Ennek az előkészítése többnyire megtörtént - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára. Völner Pál hozzátette: a rendszer átalakítása a valutaalappal történő tárgyalások részét képezi, ezért ennek függvényében döntés várhatóan majd az ősszel születik.

Völner Pál az MTI-nek elmondta: a magyar kormány az utazási kedvezményeknél azt szeretné elérni az IMF-nél, hogy az ágazat szempontjai érvényesüljenek, a sok évtizeddel ezelőtt kialakult és megörökölt helyzetben ne legyenek drasztikus változások, hiszen a magyar társadalom teherviselő-képességét mindenképpen figyelembe kell venni a szabályozás kialakításánál.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy folyamatosan halad a közösségi közlekedés átalakítása; a kapacitás racionalizálása már korábban megtörtént, jelenleg a cégek átszervezése zajlik több lépcsőben. A programban a Volán-társaságok regionalizálása, a vasútnál a pályavasút és a személyszállítás elkülönítése is szerepel - mutatott rá, hangsúlyozva, hogy a megörökölt adósságállomány és annak kezelése többletfeladatot jelent. Várhatóan január elejére alakul ki az új struktúra, amely mentén továbbműködnek a cégek - tette hozzá.

A közösségi közlekedés átalakítása során a versenyképesebb utazási tarifákban is érvényesíteni kívánják a vasút előnyét. Az első módosítások már szeptember 1-jétől hatályba léptek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk