Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Március 13. 22:16, kedd | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Az Operettszínház sztárjai a KMKK színpadán

Az Operettszínház sztárjai a KMKK színpadán

A múlt szombaton zsúfolásig megtelt a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színházterme, ahol a népszerű művész-házaspár, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán adott fergeteges hangulatú koncertet.

Hollywoodi Duettek című műsorával érkezett városunkba március 10-én este a jól ismert musicalszínész – énekes házaspár, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán. A Kemenesaljai Művelődési Központ színháztermében a kezdés előtt 10 perccel már egy tűt sem lehetett volna leejteni, szinte az összes jegy elővételben kelt el. Az este során számos ismert dallam hangzott fel, ezen belül filmzene, musical, régi és új számok egyaránt. A művészekkel a koncert előtt beszélgettem.

- Mi alapján került összeállításra a ma esti műsor?

Sz. D.: Ezt a műsort kb. 1 éve állítottuk össze, hiszen idestova 5 éve járjuk az országot így kettesben koncertezve, és úgy évente nekünk is szükségünk van vérfrissítésre, úgyhogy ki szoktunk találni valamifajta új repertoárt. Nyilván vannak olyan dalaink, amelyeket – úgy gondoljuk, hogy - hiányolna a közönség, ha nem énekelnénk el. Kerestünk egy közös pontot, hiszen van egy olyan kategória, amit mindketten szeretünk, és ez a film, pontosabban a filmzene, legyen az Hollywoodi vagy magyar, de inkább Hollywoodi. Filmzene, főcím zene, vagy rajzfilm, esetleg dráma, de mindenképpen köze van a filmhez.

A pár tizenegy évvel ezelőtt talált egymásra, azóta a magánéletben, és néha a színházban is társak, mint például az Operettszínház nagy sikerű produkciójában, a Rebeccában, ahol Mr. és Mrs. DeWinter-t alakítják.

- Milyen érzés volt a Rebecca című musicalben – első alkalommal a közösen töltött évek során – szerep szerint is férj-feleségként színpadra állni?

B.Z.: Valóban nem játszottunk még férjet-feleséget a színpadon eddig, szerencsére egy picit más helyzetben vagyunk, mint a darabban szereplő pár, úgyhogy nem ennek az összehasonlításnak a mentén kezdtünk el dolgozni, hanem úgy, ahogy eddig is, megpróbáltuk megkeresni a saját karakterünk igazságát a jelenetekben. Nyilván mi nagyon szeretünk együtt játszani, az, hogy a Rebeccát együtt játszhatjuk, hogy egy ilyen jó próbafolyamaton vehetünk részt, ami eddig nem nagyon adatott meg, az annak köszönhető, hogy a közös munkák alkalmával eléggé jól összeszoktunk, összecsiszolódtunk, elég jól ismertük egymás munkatempóját, stílusát, munkabírását, és ezért valószínűleg nagyon könnyű volt együtt dolgoznunk. Nyilván megtalálni egymást a színpadon ilyen módon, az egy új kihívás, feladat volt, de mindketten nagyon szerettük.

Természetesen nem hagyhattam ki, hogy a színészt a legújabb – a Megasztár 6 zsűrijében betöltött szerepéről kérdezzem.

- Popzenészként és musicalszínészként került a Megasztár zsűrijébe. Milyen érzésekkel készül-készült a feladatra?

B.Z.: Én azt hiszem, hogy az a drukker fajta vagyok, nagyon szeretnék minden produkcióba valami jót belelátni, egy kicsit túl is lelkesedem a dolgot, a felvételeket utólag visszanézve azt érzem, hogy eggyel akár szigorúbb is lehetnék. De ott ülve egy ilyen atmoszférában az embert óhatatlanul is beszippantja egy hangulat, ami egy ilyen stúdióban van, úgyhogy én nagyon drukkolok a versenyzőknek, én nagyon szeretném, hogy ebben az országban is találjunk olyan tehetségeket, mint például Svédországban vagy Angliában. Szerintem egyébként vannak is, csak ügyesebben kell bánnunk velük.

- A közeljövőben számíthatunk-e új lemezre, közösen, esetleg szólóban egyaránt?

Sz. D.: Vannak mindenféle terveink, zenei vágyak, de azok a közeljövőben nem biztos, hogy megvalósításra kerülnek. Terveink vannak együtt és külön is, de olyan, amiről konkrétan tudnék, vagy akarnék beszélni, azok egyelőre nincsenek.

A koncerten az ismerős duettek mellett egy-egy dalt szólóban is előadott a házaspár, valamint szórakoztató párbeszédekkel, rövid kis magánéleti sztorikkal, sőt, táncos feladatokkal is fokozták a közönség hangulatát. Természetesen a ráadás sem maradhatott el, a lelkes nézősereg többször is visszatapsolta az est sztárjait. A Hollywoodi Duettek koncertsorozat ugyan az Alföldön folytatódik, ám a rajongók legközelebb április 14-én, a soproni Arénában találkozhatnak a művész-házaspárral, a Rebecca c. musical főszerepeiben.

Képek és szöveg: SziSzi

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét