Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 13. 20:39, kedd | Helyi
Forrás: SziSzi

Bababörze: immár 8. alkalommal a KMKK falai között

Bababörze: immár 8. alkalommal a KMKK falai között

2011. március 26-án került sor az első celldömölki bababörzére. Ekkor még a szervezők sem számítottak arra, hogy nem egészen 2 éven belül kinövik a nekik helyt adó KMKK előcsarnokot.

Horváth Viviennel a Celldömölki Bababörze megszületéséről beszélgetünk:

- Hogyan kezdődött a Börze "története"?

2011. március 26-án került sor az első celldömölki bababörzére, azóta ha jól számolom ez a mostani már a nyolcadik alkalomlesz. Eleinte nem nagyon tudtam komoly hírverést csinálni a rendezvénynek, így első körben a közeli ismerőseim jöttek árulni. Talán az elsőeladókra még név szerint emlékszem is,azóta aztán elég naggyá nőtte ki magát a rendezvény.

- Honnan származik maga az ötlet?

Azt gondolom, hogy nincs az a lakás, ami elég nagy lenne az évek során felgyülemlett rengeteg ruhának, játéknak, és egyéb baba, kismama és gyermek kiegészítőnek. Utánajártam, van-e városunkban bármi hasonló kezdeményezés, s mivel nem találtam, hát belefogtam. A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár központifekvése miatt ideálisnak tűnt a rendezvény helyszínéül, így felkerestem Pálné Horváth Máriát, aki készséggelállt rendelkezésemre. Az induló lépéseimnél a szombathelyi bababörze szervezője, Vizaverné Horváth Zsófi adottnagyon-nagyon sok segítséget, vele a mai napigbaráti az együttműködés: rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, és egymás hibáiból, tapasztalataiból sokat tanulunk.

- Milyen tapasztalataid vannak a Börzével kapcsolatban?

A rendezvény célja nem az, hogy profitot hozzon valaki számára hanem hogy lehetőséget adjon a celldömölki és környékbeli kismamák, anyukákszámára a használt ruháik, felszereléseik eladásában.Minden börze megrendezése kapcsán merülnek fel újabb kérdések, újabb félreértések. Már az induláskor tudtam, hogy ha belefogok valamibe, mindig lesz, akinek valami majd nem tetszik, aki ellenkampányba kezd. Lehetőségeink korlátozottak az asztalokat illetően, s mindenkinek tudomásul kell venni, hogy egy ilyen rendezvényen is vannak szabályok, amiket be kell tartani.A börze szabályzata amúgy közösségi oldalunkra is felkerült már. Az ilyen félreértéseket leszámítva nagyon örülök, hogy egyre többen jelentkeznek árulni, és egyre többen jönnek vásárolni is.

- Hogy látod, milyen reakciók érkeznek vissza?

Ezidáig csupa pozitív visszajelzést kaptam, s az egyre növekvő jelentkezői létszám is azt bizonyítja, hogy érdemes energiát fektetni a következő alkalmakba is. Emellett meg kell jegyeznem, egyre több anyuka ajánlja fel segítségét már a szervezés, pakoláskapcsán is. A KMKK igazgatónője is igyekszik a börze érdekeit szem előtt tartani,látván, hogy népszerűvé vált a rendezvény. Így adódott a lehetőség, hogy az eddig 28 férőhelyes börze a mostani alkalommal már 2 szinten (aula és galéria) kerül megrendezésre 43 elárusítóhellyel, valamint gyerekek számára fentartott "játszószobával".

- Mint már említetted, ez a börze már "bővített" helyszínen fog zajlani. Meddig lehet még fejlődni?

Bár most is van néhány ember, aki elkésett jelentkezésével, ezért várólistára kényszerült, de azt gondolom, újabbmérföldkő a börze életében, hogy bővülhetett az eladói létszám. Megkeresett pár helyi anyuka is, hogy saját portékáikat árustíhatnák-e, természetesen lehetőséget adok nekik is.Talán meg lehetne próbálni újra előadásokkal színesíteni, családi nappal, gyerekprogramokkal összekötni. Örömömre szolgál az is, hogy a novemberi börzén kerül sor az 1. Regionális Bababörze-szervező Találkozóra is, ugyanis a szombathelyi "kolleganő" mellett a pápai börze szervezője is meglátogat minket. Továbbra is jó az együttműködésa Népjóléti Szolgálattal: afelajánlásra került ruhákat mindig nekik adjuk, s ők a helyi vagy környékbeli rászorulók között kiosztják. Ezúton is köszönöm képviselőjük, illetve a magam nevében az eddig és az ezt követő valamennyi beérkező felajánlást!

- További jó szervezést és börzézést kívánok neked,és minden celli anyukának!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.