Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 19. 11:53, szerda | Belföld
Forrás: mti

Bedrogozva halálos balesetet okozott, majd halálos ütést adott egy férfinek

Bedrogozva halálos balesetet okozott, majd halálos ütést adott egy férfinek

A 22 éves, büntetett előéletű férfi 2015-ben ittasan, bedrogozva halálos balesetet okozott, majd 2016-ban italozás után megütötte ismerősét, aki végül sérülése miatt elhunyt. Ítéletet hozott a bíróság az ügyében.

Jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla kedden egy Tolna megyei férfit, aki 2015-ben ittasan és kábítószer hatása alatt halálos balesetet okozott, 2016-ban pedig szintén részegen úgy megütött egy férfit, hogy az meghalt.

A táblabíróság tájékoztatása szerint ezzel helybenhagyták a Szekszárdi Törvényszék márciusi elsőfokú ítéletét, amely a vádlottat halált okozó testi sértés, rablás és halált okozó ittas járművezetés bűntettében mondta ki bűnösnek, és a börtönbüntetés kiszabása mellett hat évre eltiltotta a járművezetéstől.

A tényállás szerint a 22 éves, büntetett előéletű férfi 2015. október 5-én vezetői engedély nélkül ittasan és kábítószer hatása alatt, engedély nélkül elvitte édesapja autóját. Két utasával Szekszárdon és környékén több mint 60 kilométert tettek meg. Másnap reggel az autóval a megengedett sebességet túllépve, óránkénti 95-100 kilométeres sebességgel egy kanyarban kisodródtak és egy fának csapódtak.

Az egyik utas a kórházba szállítása közben meghalt, a másik nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a vádlott is súlyosan megsérült. A férfi vezetési képességét a vérében kimutatott alkoholszint és az általa elfogyasztott kábítószer is befolyásolta.

A közleményben kitértek arra: a vádlott 2016 júliusában Szekszárdon együtt italozott egy férfi ismerősével, majd elutaztak annak lakóhelyére, egy közeli faluba. Ott egy presszóban addig ittak, míg végül nem szolgálták ki őket. A sértett lakása felé indulva összeszólalkoztak, a vádlott arcon ütötte ismerősét, kikapta a kezében levő tízezer forintot és elszaladt.

A sértett az ütéstől hanyatt esett, a fejét beverte a járdába, súlyos agyzúzódást és koponyasérülést szenvedett, az azonnali műtét és a kórházi kezelés ellenére meghalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.