Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Január 04. 08:38, szerda | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Beiktatták a megye első női rendőrkapitányát

Beiktatták a megye első női rendőrkapitányát

Beiktatták hivatalába Celldömölk új rendőrkapitányát. Dr. Palkó Andrea a nyugállományba vonult Kovács Józsefet követi a kapitányi poszton: a megyében ő az első női vezető.


Vezetői beosztás átadása-átvétele alkalmával rendezett ünnepi állományülést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a celldömölki városháza nagytermében, ahol elbúcsúztak - a felmentés ünnepélyes aktusával - a Celldömölki Rendőrkapitányság nyugállományba vonult vezetőjétől, Kovács József rendőr alezredestől, aki több mint hét éven át állt a városi kapitányság élén.

Helyét dr. Palkó Andrea alezredes 2005. szeptembere óta a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője foglalja el; megbízatása egy évre szól. A megyében ő az első nő, aki rendőrként városi rendőrkapitányi posztot tölt be.

Amint dr. Tánczi Tibor megbízott Vas megyei főkapitány köszöntőjében fogalmazott: Vas megyében még nem volt női vezető, ezzel történelmet írunk. Máshol már vannak nők hasonló vezetői poszton, és közmegelégedésre végzik munkájukat.

Dr. Tánczi Tibor munkája elismeréseképpen belügyminiszteri tárgyjutalmat adott át Kovács Józsefnek, kifejezve abbéli reményét, hogy a váltás nem okoz törést a celldömölki rendőrkapitányság életében. Az ünnepi állományülésen részt vettek többek között a kemenesaljai kistérségi társuláshoz tartozó települések polgármesterei, a nevükben Fehér László, Celldömölk polgármestere búcsúzott ajándékkal - a decemberi testületi ülés után másodszor - a nyugállományba vonult celldömölki rendőrkapitánytól, aki ebből az alkalomból a Vas megyei baleset-megelőzési bizottság emlékplakettjét is megkapta.

Dr. Palkó Andrea, a Celldömölki Rendőrkapitányság megbízott vezetője elmondta: legfontosabb feladatának a várost eddig is jellemző jó közbiztonság fenntartását-megőrzését tartja, véleménye szerint azonban a közbiztonság nemcsak rendőrségi ügy, hanem közügy is.

A celldömölki polgármesterrel folytatott előzetes egyeztetés nyomán úgy látja, hogy elsősorban a közelgő nagyszabású turisztikai beruházás okán mielőbb térfigyelő- és rendszámfelismerő rendszerre lesz szükség.

Végezetül elődjét, Kovács Józsefet idézte, aki azzal vette át hét éve a celli kapitányságot, hogy a jót szeretné jobbá tenni. Dr. Palkó Andrea szintén ezzel a céllal kezdi meg itt a munkát.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: