Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Január 11. 20:50, szerda | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Benkő Sándor és a velencei karnevál: fotókiállítás a KMKK-ban

Benkő Sándor és a velencei karnevál: fotókiállítás a KMKK-ban

Benkő Sándor fotóiból nyílik kiállítás január 13-án (pénteken) 17 órakor a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban. Lapunk fotórovatának vezetője a velencei karneválon készített képeiből válogatott


Celldömölkön ezzel a kiállítással kezdődik meg a farsangi (karneváli) szezon: Benkő Sándor fotóriporter, a Vas Népe fotórovatának vezetője a nevezetes velencei karneválo(ko)n készített felvételeiből válogatott az alkalomra. Azt mondja, mindig izgalmas olyasmit fotózni, ami kicsit "más", ami elüt a megszokott hétköznapok világától. És ha valami, akkor a velencei karnevál nem hasonlít a mindennapokra (ahogy maga a város is inkább illúziónak tűnik, mint valóságosnak): Rengeteg a látványosság, sose tudhatjuk, kit rejt az álarc - és talán jó is, hogy nem tudjuk.

Harmadszorra persze már egészen másképpen csinálná. Az első látogatás a velencei karneválon maga volt a rácsodálkozás: akkor az újdonság varázsa és az élmény ereje ihlette a fotókat. Másodszor más sok minden ismerősként hatott - viszont volt miből válogatni. Ha harmadszor is adódna alkalom, elsősorban az emberi kapcsolatok finomságaira, megnyilvánulásaira figyelne. Hát akkor kívánjuk, hogy legyen még alkalom - és legyen még sok kiállítás is. Hiszen Velencében (Szerb Antaltól tudjuk) minden megtörténhet. És meg is történik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt