Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Február 14. 18:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Vas Népe online

Beszakadt a Cell és Alsóság közötti kerékpárút

Beszakadt a Cell és Alsóság közötti kerékpárút

Nem bírta a közúti forgalom keltette állandó rezgést: ismét beszakadt a horgásztó mellett húzódó szakaszon a Cell és Alsóság között kiépített kerékpárút. Áprilisra várhatóan megjavítják.

A két városrész, Cell és Alsóság között a múlt század 80-as éveiben épült meg a kerékpárút, ehhez a horgásztó mellett húzódó szakaszon feltöltésre, sávszélesítésre volt szükség. Hosszú ideig nem is adódott semmi probléma, 2007-ben azonban a tó melletti szakasz felmondta a szolgálatot: nem bírta az erős közúti forgalommal járó állandó, dinamikus rezgést - és a tó felé megcsúszott, beszakadt.

A szakemberek (statikus tervező, talajmechanikus) megállapították, hogy a problémás szakaszon rossz az altalaj, ezért a partfalat megerősítették, és az aszfalt alá újabb rétegek (kavics, beton) kerültek. Akkor oldották meg a csapadékvíz elvezetését is: az ilyen módon felgyülemlő víz se áztassa tovább az építményt. 2007-ben mintegy 15 millió forintba került az útszakasz helyre állítása, az összeget több forrásból (vis maior-keret, önkormányzat, közútkezelő) teremtették elő.

A közúti forgalom azonban öt év után most ismét "kirezegtette" az alépítményt: a tó melletti kerékpárút-szakaszt lezárták. A vasi kormányhivatal illetékesei pénteken érkeznek Celldömölkre, hogy felmérjék a helyzetet, az önkormányzat benyújtotta igényét a vis maior-segítségre. Dummel Ottó, a celli polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetője azt mondja, a jövő héten elkészül a műszaki program, a költségvetés, és a kivitelezői versenyeztetés után áprilisban kezdődhet meg az útszakasz helyre állítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.