Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. November 07. 08:05, szerda | Helyi
Forrás: Vas Népe online

Celldömölk a legszebb város

Celldömölk a legszebb város

2012-ben Celldömölk az ország legszebb városa, dr. Puskás Tivadar, Szombathely első embere pedig az év polgármestere - legalábbis egy internetes szavazás szerint.

Egy országos információs portál hirdette meg - elsősorban nyilván a lokálpatriotizmusra, aztán a szép élményekre apellálva - azt a szavazást, amelynek eredményeképpen megnevezték az ország legszebb városát, legszebb faluját, illetve az év polgármesterét. Vas megye nagy aktivitást mutatott: ezek szerint egy évig Celldömölké az ország legszebb városa cím, dr. Puskás Tivadar, Szombathely megyei jogú polgármestere pedig a szavazatoknak köszönhetően az év polgármestere cím birtokosa.

De ez még nem minden: a "Magyarország legszebb falva 2012"-versenyben Kemenesmihályfa végzett az ugyancsak előkelő harmadik helyen. A városok mezőnyében a magasan első Celldömölköt Kaposvár követi, aztán Fehérgyarmat, Győr, Ajka, Abádszalók következik. A hetedik hely Szombathelyé, az első tíz legszebb közé befért még Balatonfüred, Abaújszántó és Göd. Aversengő falvak között ezúttal Vámosoroszi nyert, aztán Mosdós, Kemenesmihályfa, Aba következik. A vasiak a továbbiakban is résen voltak, a megyén kívülről az ötödik helytől nem jutott település a tizes élbolyba: az ötödik tehát Nagysimonyi, utána jön Tokorcs, Bögöte, Borgáta, Boba, a tizedik helyezést pedig Kenyeri szerezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt