Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. November 03. 08:28, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Celldömölk: a szoborpár is a Szentháromság térre költözött

Celldömölk: a szoborpár is a Szentháromság térre költözött

A celldömölki Szentháromság tér ünnepélyes átadása után maradt némi tennivaló: a tér közepére tervezett szökőkút kialakításán még dolgoznak. Üzembe helyezés: tavasszal.


Valódi köztérnek (fórumnak, agorának) szánják a frissen felavatott Szentháromság teret, amelynek kialakításával alapvetően megváltozott a celldömölki belváros képe. (A városmag-rehabilitációs projekt a közösségi és a gazdasági élet élénkítését célozza.)

A sűrű belvárosi park helyén kulturális események számára is alkalmas terület keletkezett, legközelebb advent idején készül itt programokkal (műsorral, térzenével) a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár, valamint két celldömölki civil szervezet (Együtt Celldömölk Városért Egyesület, Vasi Tallér Egyesület).

Nyilván a Szentháromság tér dísze lesz az a szökőkút, amely az avatás napján még félkész állapotban, letakarva fogadta az érkezőket. Ahogy a polgármesteri köszöntőben hallhattuk: "Az időjárási viszonyok miatt a szökőkút az átadásra nem készülhetett el", a medence csempézésének az ünnepséget követően, a múlt héten láttak neki. A munkálatok befejezése után a szökőkutat "téliesítik"; igazán úgyis a jó idő beköszöntével, vagyis a jövő év tavaszán "lakhatja be" a teret, közvetlen szomszédságában a korábban a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár előtti teret díszítő szoborpárossal.

Most viszont a lombhullás ideje van. A legutóbbi celldömölki képviselő-testületi ülésen föl is merült (képviselői hozzászólásként), hogy a városközpontot meghatározó szép platánfák (platánok veszik körbe a római katolikus kegytemplomot, a Szentháromság teret is) azon lombhullatók közé tartoznak, amelyek után ilyenkor nehéz a köztereken rendet tartani. (Bár, tehetjük hozzá rögtön, alkalomadtán egy séta sem rossz időtöltés a suhogó őszi avarban.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe