Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Október 20. 12:16, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Celldömölk: átadják a Szentháromság és a Hollósy teret

Celldömölk: átadják a Szentháromság és a Hollósy teret

Szombaton fontos állomásához érkezik a celldömölki belváros felújítását célzó projekt: ünnepélyes keretek között átadják a fölújított Szentháromság és Hollósy teret.


A közösségi élet és a gazdaság élénkítését hivatott szolgálni az a több mint 700 milliós projekt, amelyet tavaly ősszel indított útnak - uniós és állami támogatással - a celldömölki önkormányzat. A beruházás a befejezéséhez közeledik.

Ami már megvan: a Dr. Géfin tér díszburkolatot kapott, megújult a világítása, átalakították a csapadékvíz-elvezetési rendszert és a parkolókat. Befejeződött a Sági út - Ifjúság tér átalakítása is: megújultak a parkolók, utak, járdák, burkolatok, korszerűsítették a közvilágítást, új belső parkolókat hoztak létre.

Túljutott a projekt a Sági úti tizenegy emeletes tömbbelsőben szükségessé vált parkolóépítésen és közműfejlesztésen is. Ami még folyamatban van: az art-mozi kialakítása a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban. (A vetítővászon elé pódiumot is terveznek, hogy a terem a filmvetítésen kívül más programok például színházi előadások megvalósítására is alkalmas legyen.)

Október 22-én (szombaton) pedig fölavatják a projekt során felújított Szentháromság teret és Hollósy teret. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik a katolikus kegytemplomban (a misét celebrálják: dr. Veres András megyéspüspök és Kirner Zoltán Antal katolikus plébános), az avatás 11 órakor kezdődik.

Beszédet mond: Fehér László polgármester, Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, Vas megye közgyűlésének elnöke és Kiss Péter országgyűlési képviselő, Celldömölk díszpolgára. Délután 3 órakor kulturális program kezdődik a frissen felavatott Szentháromság téren.

Kép: SziSzi (archív)

Címkék: Celldömölk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe