Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Február 01. 22:16, szerda | Helyi

Celldömölk is fázni fog a hétvégén

Celldömölk is fázni fog a hétvégén

Pénteken mediterrán ciklon érkezik, viharos szél, havazás várható.

Hétvégére a délutáni órákra is (!) - 14 és -7 fok között várható a hőmérséklet, sok helyen viharos széllel. A hőérzetünk -25 fok körül lesz. Érdemes minden ügyet, vásárlást, stb. péntekig elintézni!

Az ország jelentős részére számottevő hóval számol a hétvégére. A szombati hóesés után, vasárnap - főleg keleten - újabb havazás lehet.

Várhatóan pénteken délután, estefelé délen havazás kezdődik, amely a péntekről szombatra virradó éjszaka már fokozatosan észak felé helyeződik. Szombaton sokfelé valószínű váltakozó intenzitású havazás, vasárnap pedig fokozatosan csökken a hó előfordulása és mennyisége, ekkor legtovább északkeleten számíthatunk hóra. A péntek estétől vasárnap estig kialakuló hóréteg vastagsága – a jelenlegi számítások szerint – Baranya keleti harmadán, az Alföldön lehet a legtöbb, 20-40 cm. A legkevesebb hóra északnyugaton számíthatunk, ott a legtöbb, ami hullhat 2-10 cm között valószínű. Szombaton a megerősödő északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével hófúvásokat okozhat. Hóátfúvások még vasárnap is lehetnek.

A hideg idő folytatódik, az elkövetkező egy hét során számottevő enyhülés nem lesz, a hőmérséklet jóval a sokévi átlag alatt alakul. Leghidegebb hétfőn hajnalban várható, ekkor jellemzően -13, -18 fokra számíthatunk, de a kevésbé felhős helyeken -20 fok alá hűl a levegő. Napközben is erős fagyra készülhetünk; szombaton, vasárnap -10 fok körüli hőmérsékleti csúcsérték valószínű. A hidegérzetet még tovább erősíti a sokfelé megerősödő szél.

Címkék: Celldömölk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt