Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 15. 11:15, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Celli Búcsú: zarándokok ünnepe volt

Celli Búcsú: zarándokok ünnepe volt

A zarándokokkal együtt ünnepeltek a város lakói a múlt hét végén a Celli Búcsú rendezvényein. A felújított Szent István-kút vizéből is vihettek magukkal a vendégek.


Celldömölk egyik legfontosabb, legtöbb látogatót vonzó ünnepe a Mária-napi búcsú. A múlt hét végén ismét zarándokok népesítették be a várost, közülük többen több napig is Celldömölk vendégei voltak. A kegytemplomban a város új plébánosa, Kirner Antal Zoltán misézett.

A vallási turizmus egyik kedvelt úticéljaként is számon tartott városban vasárnap délután három órakor a felújított Szent István-kút avatásával és megszentelésével folytatódott a búcsúi rendezvénysorozat. A kútnál Söptei Józsefné alpolgármester mondott beszédet. A zarándokok - akiket az Együtt Celldömölk Városért Egyesület vendégelt meg - celldömölki felirattal ellátott üvegben vihettek magukkal a felújított és megszentelt kút vizéből.


A búcsú programjában - ahogy azt a helyiek megszokhatták - hagyományos kirakodóvásár is szerepelt, a gyerekeket pedig ugrálóvár, vidámpark várta.


Vasárnap délután szórakoztató programok közül válogathattak a kemenesaljai város lakói. Délután négy órától Tóth Éva és Leblanc Győző kívánságműsorában operett slágereket és magyar nótákat hallhatott a közönség, majd a Megasztárban megismert Tolvai Renáta bűvölte el a nézőket. A fiatalok és idősek által egyaránt kedvelt énekesnő koncertje után - este nyolc órától - a Két Zsivány szórakoztatta a közönséget, a szünetekben pedig a Halmosi Duó gondoskodott a remek hangulatról és a talpalávalóról.

Kép: SziSzi

Címkék: búcsú, Celldömölk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a