Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Március 11. 14:05, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Csak a tv-gyártás marad: 230 dolgozót bocsátanak el

Csak a tv-gyártás marad: 230 dolgozót bocsátanak el

Várhatóan 2-3 csoportban 230 munkavállalójától válik meg a Philips székesfehérvári gyára, az elbocsátások már megkezdődtek - közölte a vállalatcsoport regionális kommunikációs vezetője pénteken.

Blazsevácz Péter tájékoztatása szerint a cégcsoport - mint azt tavaly áprilisban nyilvánosságra is hozták - a Philips márkájú televíziók gyártásának megerősítésére közös vállalatot hozott létre a számítógép monitorokat már hasonló vegyes vállalatban gyártó TPV-vel.

Az együttműködés értelmében a székesfehérvári üzemben kizárólag tv-készülékeket állítanak majd elő, s egyes, jelenleg még ott készülő egyéb termékek - szájhigiéniai eszközök, borotvák, telefonkészülékek - végszerelését és csomagolását a Philips egy harmadik gyártóbázisára szervezi ki.

Arra, hogy a jövőben mekkora létszámmal dolgozik majd a székesfehérvári üzemBlazsevácz Péter egyelőre nem tudott válaszolni. Úgy vélte, hogy a létszámot minden esetben a piaci szükségletek határozzák meg. Az üzemben tavaly szeptemberben 750 fő dolgozott.

Az MTI úgy tudja, hogy az elbocsátások április közepére fejeződnek be.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk