Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Március 02. 20:53, péntek | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Dukai festmények a KMKK galériáján

Dukai festmények a KMKK galériáján

A fiatal, Dukán élő festőpáros, Dukai K. Szilvi, és Dukai K. András festményeiből nyílt kiállítás péntek délután a KMKK galériáján.

A fiatal művészpáros alkotásaibólösszeállított kiállítást Pálné Horváth Mária, az intézmény igazgatónője ajánlotta a megjelentek figyelmébe, majd Benkő Lilla, az Új Kemenesalja munkatársa mutatta be röviden az alkotókat, és nyitotta meg a kiállítást.

Kazamér Szilvi és Kurta András évekkel ezelőtt indult el Békéscsabáról nyugalmat, békességet keresve. Festői környezetre vágytak, amit itt Kemenesalján, pontosabban Dukán meg is találtak. Festeni egyikőjük sem tanult, Szilvi az Andrással való találkozás után kezdett festeni, és fedezte fel magában a kedvet és a tehetséget. A fiatal képzőművészek nem szeretnek magukról beszélni, helyettük inkább képeik mutatják be az általuk látott, és elképzelt világot.

A KMKK látogatói előtt nem ismeretlenek képeik, egyrészt nem először vendégeskednek a Művelődési Házban, másrészt András egy-egy falfestménye díszítiaz intézményigazgatói irodájának, valamint az előcsarnokban lévő recepciónak a falát.

A kiállítás keretében március 18-án délután élő facebook játék várja a látogatókat. A kiállítást március 27-ig tekinthetik meg az érdeklődők, a festmények a helyszínen megvásárolhatóak!

További információk: https://www.facebook.com/Dukaifestmenyek

Képek és szöveg: SziSzi

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén