Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egészségessé tesz a boldogság?

Egészségessé tesz a boldogság?

Egy új kutatás szerint azok az emberek, akik felnőttkorukban jólétben éltek vagy pozitív életszemléletük volt, idősebb korukban fizikailag is fittebbek és egészségesebbek, mint társaik.

A tanulmány szerint az, aki élvezi az életet - márpedig ehhez az anyagi jólét nagymértékben hozzájárul - az idősebb korában is hozzájárul a fizikai aktivitáshoz. A kutatás konzekvenciája, hogy az általános boldogság hozzájárul az egészséghez.

A kutatás szoros összefüggést talált az általános jólét, a pozitív életszemlélet, a jó életkörülmények és idősebb korban az egészség között, miután 3200, 60 évnél idősebb férfi és nő adatait elemezte úgy, hogy egy négypontos skálán értékelte jólétüket, általános egészségüket.

Azt találták, hogy valaki minél jobb anyagi háttérrel rendelkezett felnőtt korában és minél tanultabb volt, annál jobb egészségnek örvendett idősebb korában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk