Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2020. Október 06. 07:58, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Egészségügyi béremelésről dönt az Országgyűlés

Egészségügyi béremelésről dönt az Országgyűlés

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban előbb megtárgyalja, majd el is fogadhatja az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényjavaslatot,

amely alapján az orvosok három lépcsőben - először 2021-ben, majd 2022-ben és 2023-ban - kaphatnak béremelést.

A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor az aradi vértanúkra történő emlékezéssel kezdődik, ami után napirend utáni felszólalások hangzanak el.

A Ház ezt követően tart összevont vitát a kormány egészségügyi javaslatcsomagjáról, amely rendelkezik a hálapénz büntethetőségéről is. A képviselőcsoportok fél-fél órában fejthetik ki véleményüket az indítványról, amelynek zárószavazását a délutáni határozathozatalok ideje alatt tartják.

Az Országgyűlés emellett ma dönthet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idei költségvetésének módosításáról is.

A parlament ülése október 12-én, hétfőn ér véget, amikor a képviselők azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a

2024. Május 22. 14:01, szerda | Belföld

Már nyomtatják a szavazólapokat

2024. Május 22. 13:55, szerda | Belföld

Az államtitkák szerint a magyar szakképzés Európában a második helyen van

Szintet lépett a magyar szakképzés, hiszen Európában a második helyen van - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára.

2024. Május 22. 13:51, szerda | Belföld

A békéért, a háború ellen vonul a Békemenet június 1-jén