Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Szeptember 05. 14:13, csütörtök | Helyi
Forrás: SziSzi

Egy új őrület: a TRX

Egy új őrület: a TRX

Már Celldömölkön is hódít az új amerikai edzésforma. Esküdt Roland felügyelete alatt bárki kipróbálhatja a haditengerészek számára kifejlesztett eszközt, a TRX-et.

-Valójában mi is az a TRX?

A TRX egy felfüggesztéses edzéseszköz, ami leginkább egy kétszárú hevederre hasonlít. Fogantyúval, valamint egy felfüggesztési ponttal.

- Honnan származik, mi a története?

Mint sok más fitnesz eszköz ez is az USA-ból származik. Az amerikai haditengerészet számára fejlesztették ki. Kis helyen elfér, gyakorlatilag bárhova felszerelhető. Így kapunk egy kb. 70 dkg-os mobil fitnesz termet,egy kistúlzással persze.

- Kinek ajánlott ez a sport?

Szinte bárkinek ajánlom, nemtől valamint kortól függetlenül. Élcsapatoktól az idősebb korosztályig mindenki használhatja és használja is. A gyakorlatok tárháza szinte kimeríthetetlen és minden edzettségi szinten jól használható, de hozzáteszem megfelelő instruktor mellett. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy kiváló eredményeket érnek el vele a rehabilitáció terén.

- Te mióta foglalkozol vele?

2010. óta foglalkozom TRX edzések vezetésével. Először úszóversenyzők erőnléti felkészítéséhez használtam, majd a későbbiekben a rehabilitációban vettem nagy hasznát.

- Hol és mikor várod azokat, akik ki szeretnék próbálni ezt a sportot?

Aki szeretné kipróbálni ezt, valamint más egyéb nagyon izgalmas eszközt, annak azt javaslom, hogy keressen fel nyugodtan. A foglalkozások 60 percesek és garantáltan intenzívek. A TRX-ről, edzéseimről, a most alakult Aktívpont Triatlon és Szabadidősport Egyesületrőla honlapunkon minden információ fellelhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon