Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 11. 17:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elkerülte a recessziót a brit gazdaság a harmadik negyedévben

Elkerülte a recessziót a brit gazdaság a harmadik negyedévben

Növekedett az idei harmadik negyedévben a brit gazdaság, így elkerülte a technikai recessziót a második negyedévben mért visszaesés után.

A brit statisztikai hivatal (ONS) hétfőn közölt első becslése szerint a brit hazai össztermék (GDP) 0,3 százalékkal emelkedett a szeptemberrel zárult három hónapban.

A brit GDP az idei második negyedévben 0,2 százalékkal visszaesett az első negyedévhez viszonyítva, és a brit gazdaság technikai recesszióba került volna, ha a harmadik negyedévben is negatív lett volna a növekedés.

A konszenzusos meghatározás alapján ha két egymást követő negyedévben csökken a hazai össztermék, az adott gazdaság technikai recesszióban van.

A brit statisztikai hivatal hétfői közlése szerint azonban az idei harmadik negyedévvel zárult egy évben a brit gazdaság teljesítménye így is alig 1 százalékkal nőtt, és ez 2010 első negyede óta a leglassabb éves növekedés.

Címkék: brit, gazdaság, recesszió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.