Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Március 18. 09:46, hétfő | Helyi
Forrás: Sziszi

Elkezdődött a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata a Sághegy LEADER Egyesületnél

Elkezdődött a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata a Sághegy LEADER Egyesületnél

2013 júniusában kerül sor a LEADER jogcím megnyitására, amely során mintegy 400 millió forint forrás áll a pályázók rendelkezésére.

Idén júniusban kerül sor előreláthatólag a IV. tengelyes LEADER jogcím megnyitására, amely során mintegy 400 millió forint forrás megpályázására lesz lehetőség - tudtuk meg Németh Rudolfnétól, a Sághegy LEADER Egyesület munkaszervezet vezetőjétől.

A pályázati rendszer egyszerűsítése és optimalizálása folyamatban van, melynek során az egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája is átdolgozásra kerül, melyben megfogalmazzuk az új igényeket, valamint az új problémákra a megoldásokat. Ehhez várjuk a tervezési területünkönélők ötleteit, elképzeléseit.

A LEADER jogcím legfontosabb eleme az alulról építkező problémamegoldás, melynek alapja a helyi szintű, releváns javaslatokból elkészített Helyi Vidékfejlesztési Stratégia, amely alapján pályázatot lehet benyújtani, amennyiben a Helyi Bíráló Bizottság azt jóváhagyja.

Ezért is hívunk és várunk minden érdeklődőt 2013. március 20-án, 15 órától Nagysimonyiba a Művelődési Házba, valamint másnap, március 21-én, 15 órától Bögötén, az IKSZT épületbe tartandó fórumokra.

Ezúton is kérünk minden érdeklődőt, pályázni vágyót, hogy jöjjön el valamelyik fórumunkra, tervezzük együtt a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt