Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 06. 08:54, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elkezdődtek a magyar napok Düsseldorfban

Elkezdődtek a magyar napok Düsseldorfban

Elkezdődött csütörtökön a Düsseldorfi Magyar Napok című rendezvénysorozat, amelyet negyedik alkalommal tartanak meg a legnépesebb németországi tartomány, Észak-Rajna-Vesztfália fővárosában.

A magyar kultúrát a népzenétől a gasztronómiai különlegességekig bemutató szabadtéri fesztivál "évről évre egyre jobb, és lassan hagyománnyá válik" Düsseldorfban - emelte ki a megnyitón Freidrich G. Conzen polgármester, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa.

A több mint 18 millió lakosú tartományi fővárosának központjában, a városháza előtti régi piactéren (Marktplatz) vasárnapig látogatható "magyar falu" nagyszerű bemutatkozási lehetőség - húzta alá a közmédiának adott nyilatkozatában Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külső piacok fejlesztéséért és koordinálásáért felelős miniszteri biztosa.

Rámutatott, hogy Észak-Rajna-Vesztfália ugyan csupán egy a 16 német tartomány közül, mégis az ország teljes hazai össztermékének (GDP) 20 százalékát állítja elő, és a tartományból származó cégek már 6,5 milliárd euró (2145 milliárd forint) értékben hajtottak végre beruházásokat Magyarországon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.