Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 21. 12:54, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Első válogatott mérkőzésére készül a liga rögbi-válogatott

Első válogatott mérkőzésére készül a liga rögbi-válogatott

Története első válogatott mérkőzésére készül a magyar liga rögbi-válogatott, amely vasárnap délután a Margitszigeti Atlétikai Centrumban Görögország ellen lép pályára.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Habóczki Zsolt, a sportági szövetség elnökségi tagja elmondta: a szövetség ezzel a mérkőzéssel szeretné megmutatni és felhívni a figyelmet a liga rögbi létezésére. A sportág technikailag és játékstílusban is közel áll a 7-es rögbihez, amely már olimpiai sportág, így a szövetség szerint egy sikeres ötkarikás csapat tagjai is kikerülhetnek a liga rögbiben edződő fiatalokból.
Nébald György, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportszakmai főosztályának vezetője hozzátette: a világon egy rendkívül népszerű sportágról van szó, amely most elért Magyarországra is, s szerinte a népszerűsége rohamosan nő majd, ezért is tartja fontosnak az állam, hogy támogassa.
Mézes Bálint, a válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy a csapatot lelkes amatőrök alkotják, akik heti három-négy edzéssel készülnek, s külföldről, Ausztráliából és Franciaországból is érkezik majd magyar játékos. A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban azt emelte ki, hogy a találkozó esélyese a görög válogatott, ugyanakkor "minőségi" magyar játékot ígért a kilátogató szurkolóknak.
A margitszigeti mérkőzés szünetében női bemutató összecsapást, illetve mozgáskorlátozottak találkozóját is rendeznek majd. A rendezvényre a belépés ingyenes.
A liga rögbi önálló szakága a hagyományos rögbinek, s a játék célja gyakorlatilag ugyanaz, néhány apró szabálybeli különbséggel. A legmarkánsabb ilyen eltérés, hogy a liga rögbiben egy csapatnak hat támadás lehetősége van arra, hogy a labdát a célterületre juttassa, míg a hagyományos, azaz az uniós rögbiben nincs ilyen megkötés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.