Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Július 27. 08:45, kedd | Belföld

Építők Napja Mosonmagyaróváron

Építők Napja Mosonmagyaróváron

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) az Európai uniós források felhasználásával hiánypótló digitális képzéseket szerveznek országszerte az építőipari kivitelezők és a festő szakemberek számára, hogy támogassák a mikrovállalkozások fejlődését, a korszerű technológia térnyerését az ágazatban. A sajtóeseménynek a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületének székhaza adott helyet.
A következő állomás 2021. július 23-án, pénteken, Mosonmagyaróváron volt, ahol szakmai programokban gazdag kiállítással várták az érdeklődőket.



Németh László, az IPOSZ elnöke beszédében dicsérte az összefogást, amely a mosonmagyaróvári iparosház kialakítása során valósult meg, valamint méltatta a szakmai partnereket. Az IPOSZ elnöke megemlítette, hogy az SZMTOI – val és az IVSZ-szel közösen megvalósuló pályázatok számos hasznos információval szolgálnak a jövő képzéseivel kapcsolatosan is, hiszen a vállalkozókkal való szoros együttműködés segít feltérképezni a valós digitális kompetenciájukat is. Cél továbbá az is, hogy a jövőben nemzetközi képzéseket is tudjanak szervezni. Az IPOSZ elnöke szerint a jövőben is szükségesek a mikrovállalkozók számára kiírt pályázatok, illetve a vissza nem térítendő juttatások. Az IPOSZ mindent megtesz, hogy felhívja erre a figyelmet a döntéshozóknál.

Tordai Balázs ipari, digitalizációs vezető a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programmal kapcsolatosan kifejtette, hogy a GINOP-5.3.5-18-2019-00094sz. pályázat az volt a célkitűzés, hogy a kivitelezőket és a tervezőket egymáshoz közelebb hozzák, és a közös munkának ne legyen többé akadálya az alkalmasint eltérő digitális kompetencia. Tordai ezzel kapcsolatban leszögezte: az informatikában is egymásra utaltság van, csakúgy mint az építőiparban.



Kovács László, az SZMTOI elnöke kiemelte, hogy a GINOP-5.3.5-18-2018-00027sz. program során közel 200 vállalkozó vett részt az ország különböző részein zajló workshopokon. A most kialakult tematikát szeretnék majd az oktatásba is integrálni – tette hozzá.

Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületének elnöke röviden beszélt a 2019-ben felújított, és az eseménynek otthont adó, Mosonmagyaróvári Iparosházról, ami közel 200 mesterember sok-sok önkéntes munkája során nyerte el mostani formáját. Az iparosház egyik különlegessége a konferenciateremben található, padlózatba épített, üveggel lefedett vitrin, ahol az ipartestület fontos ereklyéi láthatóak.

- Juhász Melinda -

Címkék: építők napja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.